AppGallery дава още по-лесен достъп до приложения за смартфоните Huawei

Както най-вероятно всички вече знаете, актуалните смартфони на Huawei използват магазина за приложения AppGallery и услугите Huawei Mobile Services (HMS), които са алтернатива на решенията на Google. Вече имам опит с платформата на Huawei, най-вече с флагмана P40 Pro, който все още ми върши отлична работа.

Бързо преминаване от старото ви устройство с Phone Clone

Както и преди, за бърз старт при преминаване от друго устройство с Android или iOS (iPhone) можете да използвате Phone Clone. Чрез него клонирате данните от стария към новия си телефон с AppGallery. В зависимост от стария ви телефон, можете да прехвърлите контакти, снимки, клипове и дори приложения (които са съвместими). Това става само в четири бързи стъпки.

Още по-лесен достъп до приложения в AppGallery

Овен това обаче вече можете още по-лесно да се сдобиете с голяма част от любимите си приложения с обновения магазин за съдържание AppGallery. В него е вградена вече познатата ни търсачка Petal Search в частта си за приложения. Така при търсене в AppGallery ще откриете не само предложения налични в самата платформа, но и такива от други източници – без да се налага да инсталирате алтернативен магазин. Резултатите при търсене са разделени в два сегмента, такива от AppGallery и от Petal Search.

Освен приложения има и възможност за използване на Quick Apps, бърз достъп до официалния уебсайт на приложението. От тук можете да добавяте преки пътища на основния си екран до дадени уеб услуги. Добра и полезна алтернатива за някои предложения, които изискват GMS например или нямат съвместимо приложение.

Една от другите доста полезни функционалности в AppGallery е възможността за обновяване на външните приложения. Както и преди, актуализацията на приложенията и игрите налични в магазина става автоматично. Сега обаче в секция Аз – Актуализации вече се появяват и обновления за съдържанието инсталирано от алтернативни източници с Petal Search. Ще получите бутон за ръчно инсталиране от доверено място, включително и официалните сайтове на приложенията и игрите. Определено полезна добавка.

Богат набор от глобални и местни приложения и игри

Освен тези новости, в AppGallery вече има все повече приложения и игри, както на световно така и на местно ниво, включително чрез Petal Search и Quick Apps. Те със сигурност ще са ви от ползва при работа с телефона в ежедневието. Така например са покрити всички основни социални мрежи и чат решения, включително Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, Viber и т.н. Тук са и приложенията на операторите, с които да управлявате услугите си – MyTelenor, MyVivacom и My A1.

За мобилно банкиране можете да разчитате също на решения на най-популярните банки с DSK Smart, RaiMobile, UBB Mobile, m-Postbank, My Fibank и т.н. Има поддръжка и за токени, а освен това са достъпни дигитални портфейли като Phyre, A1 Wallet и Pay by Vivacom. Има и адекватен набор от приложения за навигация – Waze, Google Search, Petal Maps и Here WeGo.

Ако обичате да пазарувате и поръчвате храна онлайн то от полза ще са приложенията за eMAG, Domino’s Pizza, Takeaway, Happy, Grabo, Lidl/Lidl Plus, Aliexpress, Obuvki.bg, ZARA и др. Не е пропуснат и гейминг сегментът с Asphalt 8, Garena Free Fire, State of Survival, Game of Thrones Beyond the Wall и др.

Надеждна защита

По данни на компанията, всички приложения в AppGallery преминават през строг процес на анализ, тестване и проверки с помощта на специфични инструменти за откриване на опасен софтуер преди публикуването им. В същото време, преди приложението да е видимо за потребителите, то влиза в процес на преглед, в който се тества, за да се идентифицират всички потенциални проблемни ситуации, и да се коригира всичко необходимо (вируси, грешки и т.н.).

Всички магазини на трети страни, към които потребителите са пренасочени чрез Petal Search, имат свои собствени системи за проверка, удвоени от проверките, направени от
Huawei при публикуването на съответната връзка.

Нови смартфони

Наскоро компанията представи в Китай най-новата си серия смартфони nova 9, а в началото на този месец стана ясно, че международният ѝ дебют ще е на 21.10 във Виена. Припомням накратко какво предлагат китайските варианти на nova 9 – nova 9 и 9 Pro. Te споделят редица черти, включително чипсет Snapdragon 778G в неговия 4G вариант, 8GB RAM и избор между 128GB и 256GB вградена памет за файлове. nova 9 Pro използва охладителна система, която включва изпарителна камера и подложка от графен. Основната камера също е идентична и се състои от 50MP RYYB главен сензор с бленда f/1.9, 8MP с ултраширокоъгълен обектив, 2MP за макро кадри и 2MP за портретни ефекти.

nova 9 има извит 6.57-инчов OLED дисплей с резолюция Full HD+, честота на опресняване до 120 херца и 32-мегапикселова селфи камера в отвор. Pro вариантът е с двойна 32MP селфи камера, като вторият сензор е с ултраширокоъгълна оптика. Тук и панелът е по-голям при 6.72 инча. И двата модела са с вградена под дисплея селфи камера. Батерията на по-малкия модел е с капацитет 4300 mAh и бързо зареждане до 66W, а при Pro е 4000 mAh до 100W.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *