Пловдивчанин е в топ три на дрон състезателите в света

19 водещи български състезатели се включиха в националното състезание с дронове, което се проведе на 30 април и 1 май в София. Това е първото дрон събитие за годината в рамките на проекта Drone Arena, което ще бъде последвано от още три състезания в градовете Габрово, Варна и Пловдив.

По време на състезанието в София се отличиха пилотите Димо Щерев от гр. Пловдив (първо място), Антони Георгиев от столичния клуб Дрон Екстрийм (второ място) и Златко Радев от същия клуб (трето място). Победителят Димо Щерев заема и трето място във временното класиране в световната ранглиста, което го нарежда сред най-добрите дрон състезатели в света. Антони Георгиев и Златко Радев също заемат достойно (12-то и 15-то) място в световната ранглиста на състезателите с летящи дронове от началото на сезона.

Спонсори на събитието в София бяха DHL Express Bulgaria, с чиято подкрепа е създадено дрон трасето, отговарящо на изискванията за световна квалификация по правилата на MultiGP. Наградите на победителите са предоставени от два от най-големите дрон магазини в България FPVScape и Drones.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *