Технологични решения при обзавеждането за баня – как да я направим смарт?

Смарт технологиите са навсякъде, като все по-смело навлизат в ежедневната ни дейност и битие, а не се ограничават само до големите компании и производства. Като деца на епохата си и носители на всички нейни добри и не толкова добри черти, ние самите допринасяме за тяхното популяризиране и имплементиране в средата около нас.

Един чудесен и не толкова популярен пример за това са умните решения, намиращи приложение при обзавеждане за баня. Какви са тенденциите и устройствата от най-нов клас, на които можем да разчитаме, за да изградим напълно автоматизирана и автономна система, която се подчинява на всяко наше желание и се адаптира съвършено прецизно към нуждите ни?

Умни тоалетни

Никое обзавеждане на баня не може да мине без подбор на тоалетна. Умните устройства елиминират необходимостта от натискане на бутон за изплакване или наличие на хавлия за ръце.Самата тоалетна притежава вградени сензори, които ѝ индикират кога да пусне водата, както и специални секции за дезинфекциране и почистване на ръцете. 

Отделно, разполага и с температурни датчици, с помощта на които затопля седалката преди сядане и контролира градусите на водата за изплакване. Със сензорите за движение пък капакът се затваря и отваря автоматично. Но безспорно характеристиката, която ще спечели всички домакини, е способността на умните тоалетни да се самопочистват. 

Дигитални кранове и смесители за мивки

Този тип обзавеждане за баня, освен умно, е изключително екологично. Благодарение на вградените си технологии, устройствата преценят самостоятелно кога да спрат и пуснат водата, както и подходящата температура. Активирането им не изисква директен контакт, което е по-хигиеничната алтернатива. В допълнение, можете да си настроите различни режими за неопределено време, които да съответстват и да обезпечават ежедневни процеси като миенето на зъби например. 

LCD контролни панели за душове

Друга иновация, свързана с обзавеждане на баня, елиминира необходимостта от безкрайното нагласяне на подходяща температура на водата, преди да влезем под душа. Благодарение на прогресивните смарт панели за управление вече можем да постигнем идеалните условия на нагрятост и водна струя само с няколко клика или дори проста гласова команда, което да сложи край веднъж-завинаги на дългата и мъчителна процедура. 

Водоустойчиви телевизори

Какво е смарт баня без телевизор? За да е достоен за нея обаче, той задължително трябва да е водоустойчив – в противен случай съществува риск да ни създаде повече проблеми, отколкото удоволствие. За щастие, технологичните умове са помислили и за това, като вече е възможно да монтираме водоустойчив телевизор до и директно в душ кабината или над ваната си. 

Нагревателни лири за кърпи

На кого не би му харесало да се увие в топла и приятна на допир кърпа след баня? Едва ли има такъв човек, което е и причината лирите за кърпи да се превърнат едва ли не в задължителна част от обзавеждането на високотехнологична баня. 

Охлаждащи шкафове и чекмеджета за баня

Мнозина от нас държат препарати или лекарства в банята, което невинаги е най-подходящият вариант заради влажността и високата температура. Добрата новина е, че вече съществуват шкафове и чекмеджета, работещи на хладилен принцип, които създават перфектните условия за съхранение на специфичните химични субстанции, без излишни рискове, удобно и функционално. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *