Sony ZV-E1 е предназначена за влогъри

Sony има нов компактен пълноформатен безогледален фотоапарат, ZV-E1, който е предназначен за влогъри. Той използва 12-мегапикселов сензор и залага на автофокус с Изкуствен интелект. Той обаче няма да е много достъпен когато се появи през април, като цената му ще е около 5400 лв. за тяло и 6000 лв. за комплект от тяло и обектив.

Sony ZV-E1 тежи едва 483 гр. и е лесно преносим модел, който можете да вземете навсякъде с вас, стига да не използвате огромни обективи. Това, което липсва е електронният визьор, като е наличен и само един слот за SD карта. Освен обичайните режими 4K 4:2:2 10-bit до 60fps, ZV-E1 заснема и 1080p FHD до 120fps, а с обновление се очакват още 4K/60 и 1080p/240.

Липсва 8K, но това още известно време няма да е проблем. ZV-E1 поддържа S-Log3 плосък цветови профил и S-Cinetone. Добавен е 3-инчов сензорен екран, както и множество възможности за управление чрез хардуерни бутони и завъртащи се елементи. Налична е пет-осова вградена стабилизация и Dynamic Active стабилизация. Освен това е добавен вграден 3-капсулов микрофон.

ZV-E1 може да разпознава обекти чрез система с Изкуствен интелект и също да предлага решения за кадри и композиция, кропвайки изображенията. Динамичният обхват е до 15 стъпки, а ISO чувствителността, до 409 600. Разчита се на батерии NP-FZ100, които предлагат добри нива на автономност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *