Часовниците на Huawei предлагат модерна грижа за здравето

Днес, 7 април, е Световният ден на здравето, а в този сектор има и все по-голямо технологично присъствие. Сред лидерите в това отношение е Huawei, която има отлични фитнес гривни и часовници, проследяващи здравни параметри и спортни активности.

В началото на тази година на нашия пазар стъпи Huawei Watch D, модел, който измерва кръвно налягане, прави електрокардиограма и оценява артериалната ригидност. Той е оборудван с прецизни сензори и специална каишка с автоматично надуваща се въздушна възглавничка. Разбира се, моделът също измерва пулса в реално време, кислородното насищане на кръвта, нивото на стрес, качество на съня и т.н.

От тази седмица у нас е наличен и Watch Ultimate, който също прави електрокардиограма, измерва пулс, сън, стрес, артериална ригидност и кислородно насищане. Освен това той издържа и на гмуркания до 100 метра дълбочина. Ключови са материалите, от които е изработен. Корпусът му е от аморфен метал, базиран на цирконий, изключително издържлив и същевременно красив, досега запазен само за най-скъпите традиционни часовници.

Проучванията показват, че днес всеки трети човек следи здравето си със смарт устройство. Със своето портфолио Huawei продължава да промотира инициативата “health for all” на Световната здравна организация, празнуваща 75 години прогрес в общественото здраве.
Това портфолио у нас включва още богатата на дамски и мъжки модели серии Huawei Watch GT 3, Watch GT 3 SE и Watch GT 3 Pro, както и олекотените серии Huawei Watch Fit 2 и Band 7.

Връзката между психичното и физическото здраве

Дванадесетгодишно проучване разкрива, че за хората, които се чувстват стресирани в работата, е 68% по-вероятно да починат от болест на сърдечно-съдовата система, причинена от недостатъчно сън. Но когато следенето на сърдечни параметри, стрес и сън е винаги активирано на китката ви, нараства шансът да им обърнете внимание и да си дадете необходимата почивка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *