Apple може да изпревари Samsung по доставки през 2023 г.

В момента пазарът на смартфони е доминиран от два производителя, Samsung и Apple. През изминалите години, с някои изключения (включително и кратко първенство на Huawei) пазарен лидер е Samsung, доставяйки най-много устройства.

Има обаче индикации за това, че Apple ще изпревари южнокорейците, особено ако продажбите на iPhone 15 достигнат очакваните стойности. По данни на Counterpoint Research компанията от Купертино може да реализира повече доставки през цялата 2023 г. спрямо Samsung.

Това се случва на фона на очакван спад на доставките като цяло с 6% до 1.15 млрд. броя. Това ще е и най-слабото постижение от десетилетие насам. Първото полугодие в Северна Америка бележи спад над 10%, като потребителите все по-често избират да не сменят стария си телефон.

През второто полугодие обаче се очаква влизането на новата серия смартфони на Apple, а това традиционно е и най-силният период за компанията. От друга страна Samsung представя смартфоните си от сериите Galaxy S и Galaxy A през първата половина на годината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *