SEAT с нов електрически спортен модел – DarkRebel

На изложението IAA 2023 в Мюнхен, CUPRA обяви, че до този момент през 2023 г. е доставила над 150 000 автомобила. Това представлява увеличение с над 60% спрямо предходната година.

SEAT, чиито бранд е CUPRA, отчита рекордни финансови резултати през първата половина на 2023 г. Компанията постигна оперативна печалба от 371 милиона евро – с 468 милиона евро повече от същия период през миналата година.

CUPRA Formentor е най-продавания модел в своя сегмент, и на напълно електричния CUPRA Born, чиито продажби се удвоиха през 2023 г. От създаването на бранда са продадени над 400 000 автомобила, като над 25% от общите продажби са през първата половина на тази година.

На изложението IAA в Мюнхен също се състоя световната премиера на новия модел DarkRebel. Изцяло електрическият спортен автомобил е с две седалки и шуутинг спирачка, както и меркуриево подобен външен цветен корпус.

От компанията споделят, че амбицията на CUPRA е да бъде истинска глобална марка, затова се работим по влизането на пазара в Северна Америка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *