Sofia Game Night се завръща на 4-ти ноември

Гейминг фестивалът Sofia Game Night (Нощ на игрите) се завръща за четвърта поредна година на 4-ти ноември 2023. Събитието предлага програма, включваща настолни, компютърни и образователни игри, турнири, изложения и лекции, градски игри и ескейп стаи, както и предложения за най-малките.

За втора поредна година към фестивала се присъединияват и партньорски локации и организации в страната. Фестивалът „Нощта на игрите“ се осъществява с генералната подкрепа на  ARRISE Powering Pragmatc Play и българското game dev студио Incineration productions.

За първа година в рамките на събитието ще се проведе Game Dev Day Sofia, изложение за създатели на видео и настолни игри от България, придружено от конферентна част с лекции на професионалисти от сферата на видео и настолните игри. Посетителите ще могат да тестват демо версии на инди-игри, както и заглавия на големи студиа, опериращи в България. Домакин на Game Dev Day Sofia е „Чистилището“ – новото мултифункционалното пространство на ул. “Индустриална” 7.

През 2023 г. фестивалът „Нощ на игрите“ обединява усилия и с федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания“, за да представи нов тип събитие с адаптирани игри за незрящи.
Сред другите акценти през тази година са събития за популярна наука, геймърскo stand-up comedy с екипа на Inside Joke в Топлоцентрала, турнири класическите игри шах и Го, интерактивни игри в четири музея, STEM програма, градски приключения, ескейп стати, куизове и мн.др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *