Creative има нова серия безжични слушалки с MEMS технология – Aurvana Ace

Creative представи новата си серия напълно безжични слушалки Aurvana Ace. Уникалното при тях е това, че те използват микроелектромеханични системи (MEMS) на компанията xMEMS.

Aurvana Ace и Aurvana Ace 2 се първите модели от този тип с MEMS, предназначени за масовия потребител. MEMS се използват в мобилните телефони от години, но доскоро технологията нямаше как да се интегрира в слушалките.

Технологията използва пиезопластини и силиций спрямо обикновените намотки и магнити на традиционните говорители. Твърди се, че MEMS могат да произвеждат звук с по-висока точност верност и устойчивост, като същевременно намаляват консумацията на енергия. Серията Creative Aurvana Ace има честота от 5Hz до 40KHz.

Според Creative, MEMS-базираните драйвери са малки добавки, поставени на силициеви чипове. “Това, което прави тази технология уникална, е начинът, по който тя репликира звука, когато тези елементи реагират бързо на кратки електрически сигнали”, обяснява компанията.

Creative Aurvana Ace ще се продава на цена от $130, а Creative Aurvana Ace 2 – на $150. Освен MEMS, двете слушалки разполагат с хибридно активно шумопотискане, шест вградени микрофона и до 24 часа време за възпроизвеждане. Има също и сертификация IPX5. Двата модела поддържат и редица кодеци, включително LE Audio с LC3 Codec, SBC, AAC, AptX, и AptX Adaptive.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *