Lenovo с много нови решения използващи AI на CES 2024

На CES 2024 Lenovo представи гама от повече от 40 нови устройства и решения, задвижвани от AI. Новостите включват AI PC иновации при Yoga, ThinkBook, ThinkPad, ThinkCentre и Legion, които персонализират компютърното изживяване за потребителите и за бизнеса. Новото портфолио от технологични решения се допълва и от два нови продукта за доказване на концепция, таблет, софтуерно приложение, функции на Motorola AI, аксесоари и други.

Снимки на новите попълнения можете да откриете тук.

Хедлайнери на новото поколение лаптопи Lenovo Yoga са Lenovo Yoga Pro 9i (16″, 9) и Lenovo Yoga 9i 2-в-1 (14″, 9), последният от които идва в комплект с Lenovo Smart Pen и ръкав. Проектирани за създателите на съдържание с безкомпромисни стандарти, и двата премиум лаптопа са MIL-STD-810H оценени за издръжливост и са снабдени с най-съвременни компоненти, включително най-новите Intel Core Ultra процесори за светкавично бърза производителност; физически Lenovo AI Core Chip, който захранва стабилна AI функционалност; и мощни батерии за непрекъснато творчество. Максимизирането на производителността на процесорите Lenovo AI Core и Intel Ultra в Lenovo Yoga Pro 9i (16″, 9) е Lenovo X Power – решение за настройка, задвижвано от машинно самообучение, което подобрява творческите задачи като 3D рендиране и корекция на цветовете чрез разпределяне на процесорната мощност за оптимизиране на производителността, живота на батерията и ефективността на охлаждане. И двата модела разполагат с клавиш Copilot, осигуряващ по-бърз достъп до ежедневния AI спътник. Copilot в Windows 11 използва възможностите на AI за предоставяне на подходящи отговори, обобщаване на имейли, генериране на изображения и др.

Семейството на Lenovo Yoga се допълва от четири нови лаптопа. За преносимост, Lenovo Yoga Slim 7i (14″, 9) е тънък и лек премиум лаптоп Intel Evo edition, захранван от Intel Core Ultra процесори и WUXGA OLED екран. За създателите на съдържание има Lenovo Yoga Pro 7i (14″,9) и Lenovo Yoga Pro 7 (14″,9), оборудвани с опция за Intel Core Ultra процесори или до AMD Ryzen 7 8845HS процесор или до NVIDIA GeForce RTX 4050 Laptop GPU с NVIDIA Studio валидиране, и PureSight Pro LCD или OLED 3K екран.

Lenovo Yoga Book 9i (13″, 9) може да се захранва от новите Core Ultra процесори на Intel, PureSight OLED 2.8K екран и въртящ се саундбар Bowers & Wilkins. Той може да бъде оборудван и с разнообразен софтуер за повишаване на креативността, включително Smart Launcher за групиране на често използвани приложения за подобряване на ефективността; подобрена виртуална клавиатура за потребителите; AI за разкрасяване на почерка и др.

Не на последно място са новите Lenovo Yoga 7i 2-в-1 (16″, 9) и Lenovo Yoga 7i 2-в-1 (14″, 9) конвертируеми лаптопи, които дават на създателите в движение бърз достъп до инструменти, които допълват креативността им.

Създаден за забавление, но предназначен за учене, таблетът Lenovo Tab M11 е устройството за „me time“ за студенти, ценители на филми и за тези, които обичат да скицират. Оборудван с Lenovo Tab Pen, който осигурява лесно писане, рисуване и скициране, таблетът идва предварително зареден със софтуер, който подобрява използваемостта: Nebo за преобразуване на ръкописен записки в текст, MyScript Calculator 2 за решаване на уравнения и функции в реално време и WPS Office за лесно преглеждане и редактиране на документи.

Lenovo представя нови продукти ThinkBook, настолни компютри ThinkCentre и аксесоари за пазара на малкия и среден бизнес (SMB), с иновативни функции, интелигентен дизайн и подобрения на AI PC. Новият ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid е гъвкаво хибридно решение, което превключва между лаптоп и таблет. Решението предлага уникална иновация, осигуряваща хибридно изживяване между Windows и Android система. ThinkBook 13x Gen 4 е красив и мощен лаптоп Intel Evo Edition с дълъг живот на батерията, вграден клавиш Copilot и е първият въглеродно неутрален лаптоп на Lenovo за малки и средни предприятия.

ThinkBook 14 i Gen 6+ е с до 14,5-инчов 3K дисплей и включва порт за графично разширение (TGX), който поддържа новата докинг станция ThinkBook Graphics Extension (TGX), повишаваща AI изчислителната мощност. Lenovo също така представя своя актуализиран ThinkBook 16p Gen 5, съчетаващ мощност и елегантност с поддръжката на новото Magic Bay Studio, което включва 4K камера и интегрирани високоговорители. ThinkCentre neo Ultra използва най-новите технологии, за да достави ново поколение ултра малък форм фактор AI PC, а настолният компютър ThinkCentre neo 50a Gen 5 all-in-one ще се предлага в 24 и 27-инчови форм-фактори. Лаптопите Lenovo ThinkBook, настолните компютри ThinkCentre neo и Magic Bay Studio са най-новите продукти и аксесоари, които демонстрират иновациите и лидерството на Lenovo на пазара на малки и средни предприятия.

По-рано по време на събитието за иновации Tech World 2023 на Lenovo, компанията представи пример за персонално AI асистентско решение за AI компютри като част от своята визия AI for All. Под шапката на Lenovo AI Now Lenovo продължава да разработва персонализирано AI решение, предназначено да позволи на крайния потребител взаимодействие на клавиатурата и чрез естествен език. Временно нареченият Lenovo AI Now Personal Assistant предоставя персонализирани интерактивни изживявания, базирани на собствената база от знания на потребителя. AI асистентът ще рационализира работните процеси и ще подобри сътрудничеството по по-личен и задълбочен начин. Използвайки естествен език, потребителите ще могат да проверяват и променят общи настройки като показване или изпълнение, търсене и обобщаване на имейли и документи, създаване на покани за срещи и обединяване на камера на живо и аватари по време на видеоконференции. Lenovo AI Now Personal Assistant ще започне да се разпространява през първата половина на 2024 г. в Китай.

В допълнение, Lenovo демонстрира две уникални устройства за доказване на концепция по време на CES. Mechanical Energy Harvesting Combo е продукт, който използва механично движение и слънчева енергия за захранване на мишка и клавиатура, премахвайки необходимостта от външно зареждане. Мишката и клавиатурата са ергономично проектирани, за да осигурят комфорт на потребителя. Продуктът също така поддържа както Bluetooth®, така и 2.4G безжични режими на връзка, осигурявайки лесна свързаност с множество устройства. Продуктът за доказване на концепция е иновативно решение, което съответства на ангажимента на Lenovo за прилагане на по-устойчиви практики.

Lenovo ThinkBook 13x Gen 4 SPE е революционно и иновативно доказателство за концепцията, която може да се похвали с мощна производителност, изискан външен вид и създава тенденция за персонализиране цветовете на горните капаци на лаптопи. Чрез хардуерните и софтуерни алгоритмични решения на Lenovo и използвайки технологията E Ink Prism™, потребителите могат да персонализират външния капак, създавайки уникален външен вид на ноутбука. Тази концепция поддържа до хиляда различни изображения, което позволява на потребителите да изразят своята личност и творчество. С технологията с ултра ниска мощност от E мастилото и системния дизайн на Lenovo, променящият цвета си горен капак няма да повлияе на живота на батерията – дори когато системата е изключена, той може да продължи да се променя. Lenovo подчерта четири дизайнерски схеми на CES 2024, включително две цветни схеми, динамичен часовник и мултисистемно взаимодействие, които предоставят различни и уникални възможности на клиентите.

Lenovo представи нови бизнес и потребителски лаптопи, предназначени да отключат нови AI преживявания и да повишат производителността, креативността и ефективността. Новите Lenovo ThinkPad X1 Carbon, ThinkPad X1 2-в-1 и IdeaPad Pro 5i са лаптопи Intel Evo, задвижвани от най-новите процесори Intel Core Ultra и Windows 11, които осигуряват оптимална енергийна ефективност, производителност и завладяващи изживявания. Специализираната поддръжка за ускоряване на AI ще помогне на потребителите да възприемат нови преживявания и да подобрят ефективността в работата и играта, включително възможностите, активирани от Copilot в Windows. Независимо дали за бизнес или за удоволствие, тези лаптопи на Lenovo са сред първите, които водят до революция в AI PC, която фундаментално ще промени начина, по който хората създават, сътрудничат и взаимодействат с компютрите. Създадени, за да предложат на потребителите най-изчерпателните PC изживявания досега, новите ThinkPad X1 и IdeaPad Pro 5i ще помогнат на потребителите да възприемат ново поколение AI изчисления.

Точно като следващата вълна от бизнес лаптопи, 3D мониторът Lenovo ThinkVision™ 27 вече е наличен и е готов да повиши производителността и ефективността. 3D мониторът без очила вече разполага с още по-интуитивна и интерактивна версия на потребителския интерфейс на 3D Explorer, която приветства създателите в 3D сферата и може да се използва и в 2D. Освен това, мониторът вече идва с увеличена софтуерна поддръжка чрез собствени приложения, включително Design Engine, което елиминира необходимостта от индивидуални плъгини, за да се осигури истинско междуизмерно хибридно дизайнерско изживяване. Потребителите вече могат да проектират в 2D и да визуализират в 3D или да използват неговия 2D-към-3D конвертор, позволявайки преобразуване на 2D към 3D изображения, видео и съдържание, задвижвани от AI, в реално време. С AI, високата разделителна способност с висока честота на опресняване 2D съдържанието незабавно се трансформира в ярко 3D съдържание с прецизна пространствена реконструкция, независимо от това колко сложни могат да бъдат фоновете и всичко това, без да се изисква допълнително захранване или надграждане на системата.

Новата гейминг екосистема на Lenovo дебютира на CES 2024 с компютри, периферни устройства, софтуер и услуги, базирани на Microsoft Windows 11, които осигуряват захранване, термики, графики, предимства, задвижвани от AI, и свободата да се изгради най-добрата система за игра. Новото портфолио от персонални компютри включва следните нови 16-инчови геймърски лаптопи и кули Lenovo Legion от 9-то поколение:

  1. Lenovo Legion 7i (16″, 9), Lenovo Legion 5i (16″, 9) и Lenovo Legion Slim 5 (16″, 9) са за геймъри, които се нуждаят от лаптоп, който може да се справи с любимите им игри, както и със своите STEM приложения.
  2. Lenovo Legion 9i (16″, 9) е за тези, които ще се задоволят с нищо по-малко от най-доброто при игри и създаването на съдържание.
  3. Lenovo Legion Pro 7i (16″, 9) и Lenovo Legion Pro 5i (16″, 9) са за геймъри, които се нуждаят от най-доброто когато става дума за FPS, стил и екран.
  4. Lenovo Legion Tower 7i и Legion Tower 5i са за тези, които се нуждаят от допълнителните конски сили на гейминг кула на най-високо ниво.

Нови са и лаптопите Lenovo LOQ 15IRX9, Lenovo LOQ 15IAX9I, Lenovo LOQ 15IAX9 и Lenovo LOQ 15AHP9 и Lenovo LOQ™ Tower 17IRR9 за геймърите, които започват пътуването си нагоре в класациите. Нови аксесоари, като Lenovo Legion M410 Wireless RGB Gaming Mouse и Legion K510 Pro Mini Keyboard, заедно с новото софтуерно приложение Lenovo AvatarMaster PC допълват обновената екосистема.

В основата на тази нова гейминг гама са патентовани хардуерни AI чипове на Lenovo, наречени LA AI чипове, и предимствата, които те носят както на геймърските лаптопи Lenovo Legion, така и на Lenovo LOQ. Представени за първи път на последното CES, тазгодишните чипове LA AI са по-мощни от всякога, което позволява на лаптопите Lenovo Legion и Lenovo LOQ да постигнат още по-висок FPS, повишена енергийна ефективност и др. И със селекция от геймърски лаптопи, кули, монитори, аксесоари и дори ръчния Lenovo Legion Go, обявен миналата IFA, новата игрална екосистема на Lenovo позволява на геймърите да изберат точната настройка, от която се нуждаят, за да постигнат гейминг величие.

Издигайки стрийминга и сътрудничеството на ново ниво, избрани системи на Lenovo Legion, включително Legion 7i (16″, 9) и Legion 5i (16″, 9), вече са оборудвани с AvatarMaster. Ново приложение, задвижвано от AI, AvatarMaster трансформира профилите на потребителите в 3D цифров аватар, с пълни възможности за персонализиране от външен вид и черти на лицето до дрехи и аксесоари. След като създадат и персонализират аватарите си, потребителите могат да анимират и стриймват цифрова версия на себе си по време на видеоконференции, игрови сесии и в множество платформи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *