Започнаха снимките на предисторията на „Игра на тронове“

Оригиналния HBO драматичен сериал A Knight Of The Seven Kingdoms вече се снима в Белфаст, Ирландия. Продукцията е адаптация на повестта на Джордж Р. Р. Мартин „Странстващият рицар”.

Действието се развива един век преди събитията от „Игра на тронове“ и проследява двама герои, които скитат из Вестерос – младият, наивен, но и смел рицар, сир Дънкан Високия, и неговият дребен оръженосец Ег. По това време на Железния трон седи родът Таргариен и споменът за последния дракон все още не е изчезнал от паметта на живите. А героите дори не подозират, че ги очакват велики съдби, мощни врагове и смели подвизи.

Към Питър Клафи и Декстър Сол Ансел, които влизат в ролите съответно на сир Дънкан Високия и неговият оръженосец Ег, се присъединяват Фин Бенет като Ерион Таргариен, Бърти Карвел като Бейлор Таргариен, Танзин Крауфорд като Тансел, Даниел Ингс като сир Лионел Баратеон и Сам Спруел като Мекар Таргариен.

Сценаристи са Джордж Р. Р. Мартин и Айра Паркър, които също така са и изпълнителни продуценти заедно с Райън Кондал, Винс Джерардис, Сара Брадшоу и Оуен Харис, който е и режисьор на три от общо шестте епизода. Сара Адина Смит (“Lessons In Chemistry”, “Hanna”, “Buster’s Mal Heart”) също ще режисира три епизода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *