Хибридна система на Шнайдер Електрик захранва отделението по хемодиализа в ИСУЛ

Първата автономна от електроразпределителната мрежа хибридна соларна система, оборудвана от Шнайдер Електрик в партньорство с МАТ ООД гр. Разград,  беше открита официално миналата седмица 18.09. Системата  е въведена в експлоатация миналата седмица  и от тогава захранва отделението по хемодиализа на софийската УМБАЛ „Царица Йоанна” – ИСУЛ.

Инсталацията е автономна, защото може да осигурява захранване самостоятелно, без да ползва енергия от електроразпределителната мрежа. Интелигентното технологично решение на Шнайдер Електрик дава възможност захранването на отделението да става от слънчевите панели, разположени на покрива на болницата, а при недостатъчно слънчево греене да се включва захранването от мрежата или от акумулаторни батерии. При настъпване на авария и отпадане на захранването от мрежата системата отново осигурява ток в отделението. Това става чрез батериите, които се зареждат от мрежата или от соларните панели, в зависимост от атмосферните условия, и са предвидени точно за критични ситуации. Цялата система е свързана с комуникационно устройство Conext ComBox – модул, който дава възможност за отдалечено наблюдение и управление през WEB.  Той осигурява и възможност за преглед на исторически събития и данни, представени в удобен графичен формат.

Проектът е реализиран с цел  намаляване на разходите за енергия и демонстриране на ефективността на съвременните енергоефективни технологии и технологии за оползотворяване на възобновяеми енергийни източници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *