Logitech k480 /Кратко ревю/

Новата Bluetooth клавиатура на Logitech k480 може да бъде един незаменим аксесоар за голяма част от мобилните потребители.

Нека все пак да започна от основното, а именно какво представлява самият продукт. k480 е Bluetooth клавиатура, която можете да свържете с различни устройства ползващи тази технология.
Системни изисквания:

– PC: Windows 7, 8 или по-нова
– Mac: Mac OS X или по-нова
– Chrome OS
– iPad или iPhone: iOS 5 или по-нова
– Android таблет или смартфон: Android 3.2 или по-нова

Една от основните и възможности е тази, че може да бъде използвана като поставка за таблети и смартфони. За тази цел корпусът на клавиатурата е удължен и има “улей” в който можете да сложите устройствата си.

Съвсем лесно можете да поставите 8″ таблет в портрет режим и 5+” смартфон. Корпусът е специално проектиран така че да не се обръща, въпреки че самата клавиатура е сравнително лека с тегло от 820 г. Размерите и са както следва: 20 мм (височина) х 299 мм (широчина) х 195 мм (дълбочина).

Можете да свържете клавиатурата с до 3 устройства, а чрез вградения механизъм за превключване, да сменяте връзката към устройството, с което ви е необходимо да работите. Превключването става чрез завъртане на индикатора към съответната цифра.

Сдвояването с устройствата също става сравнително лесно. Първо трябва да включите клавиатурата с бутон намиращ се от долната и страна и да решите на коя позиция искате да свържете даденото устройство. След това активирате Bluetooth връзката му и в зависимост от типа устройство, което ще използвате Android/PC или iOS/MacOS задържате за 3 секунди съответния бутон, който се намира в дясната част над основните клавиши. Сега търсите клавиатурата от устройството към което я прикачате и следвате стандартната процедура.

След като сте добавили повече от едно устройство трябва единствено да завъртите показалеца, за да изберете къде да е активна връзката.

При работа с Android устройства било то таблети или смартфони препоръчвам да използвате External Keyboard Helper Pro за по-лесно справяне с превключването между два или три езика и по-специфично Български (фонетика).

Клавиатурата е пълноразмерна и доста удобна за писане. Между клавишите има достатъчно разстояние и за хората с по-дебели пръсти. Движението им също е на добро ниво.

Единственият недостатък е по-високият звук, който може да е неприятен при тиха среда.

Много полезно е добавянето на функционалните бутони за управление, които помагат за навигиране и бърз достъп до някои команди. Така например има бутони за директно преминаване към домашния/основния екран, отваряне на списъка със стартирани приложения, бутон за търсене и др.

Клавиатурата се захранва от две AAA батерии, които са в комплект с нея и според информация от Logitech може да издържи до две години преди да ги смените.

Освен черния вариант предоставен ми за ревюто има и бял. В различните онлайн магазини цената на модела варира от около 90 лв. до около 104 лв.

Като цяло клавиатурата е полезен аксесоар, който може да бъде в голяма помощ при нужда от въвеждане на текст и работа с няколко устройства едновременно. Удобна е за работа и дава голяма издръжливост с един комплект батерии. Определено цената за съжаление не е от най-достъпните имайки предвид икономическата ситуация у нас, но не може да се каже и че е чак непосилно висока.

 Настоящото ревю е написано изцяло на k480.

One thought on “Logitech k480 /Кратко ревю/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *