Предплатените карти 2 – палитра от допълнителни възможности

В предходната статия ви запознахме с основните предплатени тарифни планове. Но пазарът е изключително гъвкав и ден след представянето на статията ни Теленор предоставиха предплатен пакет с подобрени условия.  Днес ще разгледаме предложението на Теленор, като ще обърнем внимание и на допълнителните пакети, които можете да активирате, ползвайки предплатени мобилни услуги на трите мобилни оператора.

Допълнителни пакети

Благодарение на допълнителните пакети предплатените карти придобиват хибриден вид и наподобяват абонаментните планове. Валидността на тези пакети е 30 дни и, честно казано, са наистина добър начин да получите по-изгодни условия ползвайки предплатена карта.

Какво ни предлагат операторите

Мобилтел

От допълнителните пакети може да се възползват само абонати на Прима Универсален тарифен план. Компанията предлага 5000 мин. към 5 номера в мобилната мрежа на  Мтел, 200 SMS-а към Мтел и 200 MB при първоначално активиране на сим карта.  Като допълнителен бонус към всичко това Мтел подаряват между 2 и 100 лева.

Виваком

Предложението от Виваком идва със 100 мин. към своята мрежа, 100 SMS-a отново в мрежата на оператора и 10 MB. Бонусите са валидни за 30 дни.

Теленор

Теленор предлагат 100 мин към своята мрежа и впечатляващите 1000 MB, с валидност 14 дни.

table 1

 

 

 

 

 

 

Използвайки нашия метод за оценка, Мтел ни изненадват приятно. Благодарение на множеството си допълнителни бонуси компанията получава 9 точки. Виваком и Теленор се представят на едно ниво с по 5 точки. Възможно е някои от читателите ни да не се съгласят с това, тъй като мегабайтите в предложението на Теленор са наистина много, но нашата цел е да обхванем цялостното предложение.

Бонуси при минимална сума на презареждане

Изначалната идея на подобни карти е потребителят да плати минимална сума за общия набор услуги, които ползва, затова и бонусите, които получава при зареждане с минимална сума са с голяма важност.

table 2

 

 

 

 

 

 

 

 

В графа „бонуси при минимална сума на презареждане“ Теленор се представят най-добре, тъй като предоставят минути и мегабайти при презареждане от 6 лева, като това струва на потребителя 2.5 лева. Девет точки за оператора.

Виваком предоставят 500 SMS-a и 5 MB на потребителите, които са презаредили мин. 10 лева през месеца- второ място и осем точки.

Мтел предоставят 50 мин. в своята мрежа срещу презареждане от мин. 6 лева и такса в размер на 2,5 лева.  Мтел се представя много близко до другите два оператора –7 точки.

Максимални бонуси:

Виваком предлагат най-доброто съотношение по почти всички параметри, което е разбрираемо предвид факта, че минималната сума е 50 лева. Но в действителност какъв е процентът потребители, които плащат над 50 лева месечно за предплатена карта – най-вероятно пренебрежително малък. Виваком предлагат и междинен вариант при захранване на сметката със сума между 20-49,99 лева, като срещу тази сума собствениците на карти получават 500 мин. към оператора и 50 МВ.  Срещу поне 10 лева в мрежата на Теленор можете да получите 200 мин. и 500 MB. Mtel от своя страна предоставят 120 мин в своята мрежа.

table 3

 

 

 

 

 

 

 

Относно максималните бонуси, Виваком предоставят най-доброто предложение, следвани от Теленор и Мтел. Виваком отново са лидер, макар и с изключително малка разлика – 22 точки. На второ място се нарежда Мтел с 21т. А плътно зад тях е Теленор с 20т.

Общо точките от първоначалните бонуси и допълнителните пакети се разпределят по следния начин:

points pt2Прилагайки и точките от параметрите на основните пакети Виваком увеличават своята преднина и достигат 40т. На второ място са Мобилтел с 35т. Теленор са с 30т.

В следващата статия ще ви предоставим разнобразните предплатени пакети, задоволяващи нуждите на специфични потребителски групи.  Именно там ще говорим за възмжността да предоставите на детето си Прима, която се зарежда автоматично от Вашата сметка и дори, когато няма наличност по картата си, детето ви може да Ви се обади.  Но повече информация – в следващата статия от поредицата ни „Предплатените карти“.

Камен Златанов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *