Samsung официално представи новия си смарт часовник

Samsung представи Gear S3, новото поколение смарт часовник.

Gear S3 Frontier
Gear S3 Frontier

Моделът е вдъхновен от традиционните часовници и часовникарското изкуство като предлага и IP68 сертификат за водоустойчивост, възможност за мобилни разплащания, LTE свързаност и вграден GPS. Сред останалите характеристики са Exynos 7270 чипсет, Tizen OS, 768MB RAM, 4GB за съхранение, акселерометър, барометър, HRM, сензор за околна осветеност, 380mAh батерия и др.

Размерите са 46 x 49 x 12.9 мм, 62 г за Frontier и 57 г за Classic.

Samsung Gear S3 е с два варианта на дизайна – Frontier и Classic.

Gear S3 Frontier е за активните потребители и предлага минималистичен стил, характерен за повечето емблематични часовници.

Часовниците са с кръгла рамка, поддръжка за 22mm каишки, Corning Gorilla Glass SR+ покритие на екрана, специално предназначено за носими устройства. Те са с 1.3″ (360 x 360) Always On дисплей (AOD) и Super AMOLED технология.

Въртящата се рамка получава подобрени функционалности. Потребителите могат да приемат или отказват повиквания и да изключат алармата без да докосват екрана. В допълнение, съобщенията могат автоматично да се превърнат в текст или емоджи, чрез писане или рисуване върху дисплея. Потребителите могат също да създават кратки напомняния или списъци със задачи чрез приложението Reminders.

Gear S3 Classic
Gear S3 Classic

Часовникът идва с LTE свързаност, което означава, че към него може да бъде добавена SIM карта и да се провеждат разговори независимо от смартфона. Батерията издържа до четири дни с едно зареждане, според информация от компанията.

Потребителите имат достъп до редица разнообразни приложения за фитнес, музика, новини, спорт и пътуване, които са оптимизирани за устройствата от гамата Gear. Избрани приложения и дисплеи ще бъдат достъпни за сваляне директно от Gear S3 без да е необходимо първо да бъдат свалени на смартфон.

Благодарение на партньорството с Арик Леви, Samsung ще представи артистични дизайни на дисплеи и каишки.

Samsung представи и интеграцията на новия Gear S3 s личния мобилен спътник на BMW. Чрез приложението BMW Connected и своя Gear S3, потребителите могат да получават известия, когато е време да тръгнат към следващата дестинация, да проверят горивото, и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *