За седма поредна година стартира Операция “Жълти стотинки”

За седма поредна година VIVACOM стартира дарителската кампания Операция „Жълти стотинки”, която ще се проведе от октомври до декември тази година. Началото на кампанията бе дадено на 09.10 с две спортни събития. Рано в неделя сутринта се проведе Маратон София, чието тазгодишно издание събра рекорден брой участници и посетители – над 3 500. По време на маратона един от посланиците на кампанията Йордан Йовчев тича благотворително заедно с младежите от „Дом Възможност“ и екипа на телекома.

В неделя вечерта в столичната зала Универсиада феновете на баскетбола станаха част от Суперкупата на България със сблъсък между Лукойл Академик и Рилски спортист. Над 1 500 души си купиха билети и по този начин подкрепиха социалната кампания Операция „Жълти стотинки”. Всички приходи от благотворителния мач се събраха за благородната инициатива. В името на каузата съдиите и дежурният делегат не взеха хонорари.

В подкрепа на благородната кауза застават олимпийският шампион Йордан Йовчев и чаровната певица Белослава. Стремежът им е да покажат на хората, че човек трябва да е отговорен не само към себе си, но и към другите около себе си.

В последните три години Операция „Жълти стотинки“ е насочена към подпомагане на младежи, които при навършване на пълнолетие напускат социалните домове без подсигурено място за живеене, развити социално-битови умения и завършено образование.

Всеки може да помогне, като дари своето ресто от дребни монети или друга сума по избор в специално изработените за целта касички в магазините на VIVACOM и партньорските обекти. В края на кампанията телекомът удвоява събраните в търговските му обекти средства, а всеки партньор дава своя принос към каузата.

Дарения за кампанията могат да се направят и чрез SMS на кратък номер 17 777 с текст DMS DOM (1 лв*.), обаждане на 0 900 5 11 15 (1 лв.), банков превод по сметка IBAN BG26RZBB91551005874084 или през сайта на фондацията. *1,20 лв. за предплатени услуги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *