CES: Българска компания демонстрира „умен дом“

По време на предстоящото изложение за потребителска електроника CES, българската IT компания Алтерко Роботикс ще представи умен дом, който се управлява само с глас.

Wi-Fi релетата на компанията, които правят възможен гласовия контрол на дома, носят името Shelly и са разделени в 2 основни серии: Shelly Retro fit за използване във вече готови къщи и серията Shelly Pro, която е подходяща за ново строителство.

Устройствата Shelly не се нуждаят от специален или какъвто и да е контролер в дома на потребителя. Те се свързват през домашния Wi-Fi Интернет, създавайки SSL връзка директно с клауд услугата, и управлението им е възможно от всяка една точка на света.

В допълнение Shelly са 100% съвместими с домашните гласови асистенти на Google и Amazon – Amazon Echo и Google Home, което дава възможност на клиента просто да каже: „Включи печката“, „Направи ми еспресо“ или „Отвори гаража“ и Shelly ще го изпълни. За целта е нужно потребителят да има закупен Amazon Echo или Google Home.

Само чрез 3 релета всеки дом може бързо и лесно да стане смарт. Устройствата Shelly могат да бъдат вградени в обикновена печка, микровълнова, кафе машина, контакти, вентилационна, климатична или отоплителна система и да се свържат в интернет. Продуктите вече са на пазара на цени от 49 евро.

На щанда на Allterco Robotics ще могат да бъдат виден и първият мулти сензор Shelly Sens, който засича движение, температура, влажност, светлина, вибрации и осветеност и изпраща информацията през Wi-Fi директно на мобилния телефон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *