CES: Lenovo представи смарт очила

Lenovo демонстрира смарт очилата New Glass C200 (заедно със съвместимия AR софтуер).

Моделът представлява монокулярна смарт система, която разпознава и идентифицира съществуващи обекти посредством AI (изкуствен интелект) технологии. Продуктът се състои от две основни части – стъкло с рамка и модул за телефона. Очилата са леки, под 60 г, и работят с операционна система Linux.

Устройството използва само едното око, подсилвайки възприятието за “смесена реалност” при едновременно наблюдаване на AR и реалния свят. Lenovo New Glass C200 разпознава около 20 вида обекти и използва AI софтуер за разпознаване, наречен Lenovo NBD Martin, за да определи това, което вижда. Lenovo NBD Martin е създаден, за да възприема изборажение посредством “компютърен поглед” и след това като AI асистент да помогне за разпознаване на видяното. Той анализира данните, получени от камерата на смарт очилата, сензорите и натрупаната база данни с навиците на потребителя и ги комбинира с неговия “отговор” под формата на гласови команди, жестове, натискане на бутони и т.н, което му позволява да функционира като AI асистент.

Компанията представя и софтуерната платформа Lenovo NBD Titan, която позволява на потребителите, независимо от техните технически умения, да създават и променят AR съдържание.

Очаква се масовото производство на Lenovo New Glass C200 да започне през юни 2017 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *