Нови смартфони от HTC – U Ultra и Play

По време на пресконференция в Тайван днес 12.01, HTC представи най-новия си смартфон – HTC U (You) в два варианта – U Ultra и U Play.

Смартфоните ще имат четири цветови варианта – сапфирено син, розов, черен и бял. Конструкцията ще е със симетрично заоблени ръбове, а визията се нарича Liquid Design. Корпусът е направен от алуминий в комбинация със стъкло. Ще има и специална версия от сапфирено стъкло.

Ultra моделът е първият фаблет на компанията от доста време насам и предлага 5.7“ QHD основен дисплей и втори дисплей, по-малкият вариант е с 5.2“ FHD екран и с по-достъпна цена. Фаблетът е със Snapdragon 821 чипсет, 4GB RAM, 64GB/128GB за съхранение и Android Nougat, а Play идва с Mediatek Helio P10 чипсет, 3GB RAM, 32GB/64GB и Android Marshmallow.

По отношение на батерията U Ultra идва с 3,000mAh, а U Play с 2,500mAh. И в двата случая батерията не може да бъде сменяна от потребителя.

Според HTC, 2017 е важна по отношение на AI (изкуствен интелект) затова е разработен и новият асистент, който се учи от потребителите. 4 постоянно активни микрофона, които работят с асистента позволяват биометрично отключване чрез глас. Микрофоните се използват и за висококачествен звук при заснемане на видео.

U серията използва U-Sonic звукова технология за „подобрено звуково изживяване“. Премахнат е жакът за слушалки. Вместо това ще бъде използван USB Type-C конекторът.

Основните камери използват Ultrapixel технология в комбинация с подобрен автофокус и др.

One thought on “Нови смартфони от HTC – U Ultra и Play

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *