Фотоконкурс за младежи „Това е моята Европа”

Утре 15.02 стартира нов онлайн фотоконкурс с европейска тематика – „Това е моята Европа”. Конкурсът е отворен за българите на възраст от 16 до 29 години, а съревнованието в снимки ще се проведе на територията на цяла България от 15 февруари до 16 април 2017 г.

Авторът на най-добрия фотос ще пътува до Брюксел и ще посети централата на Европейския парламент. Подгласниците ще получат курс по професионална фотография и фотоапарати.

Жури и харесванията във „Фейсбук“ ще определят 32 снимки, които ще оформят и фото-изложбата „Това е моята Европа”. Експозицията от подбраните фотоси ще може да се види от 2 до 16 май 2017 г. в столичната Градска градина пред Народния театър.

Всеки, който отговаря на условията и иска да участва в снимковата надпревара „Това е моята Европа”, може да качи до 5 снимки наведнъж и да ги изпрати заедно с попълнения формуляр за регистрация на интернет адрес www.europeandi.bg , с което декларира, че приема реда и условията за участие в конкурса. Участниците могат да изпращат своите снимки и на имейл адрес: photo@europeandi.bg като посочат името си, валиден имейл адрес, населено място и възраст. Всяка снимка трябва да е придружена с кратко описание на кирилица – към коя подтема се отнася, къде и кога е заснета и т.н.

Младите любители фотографи могат да изпращат свои снимки в някое от следните направления: природни и/или исторически забележителности; kултура и изкуство; спорт и развлечения; средата, в която уча, работя и живея или улична (Street) фотография. Изпратените фотографии трябва да са във формат jpg/jpeg, да имат минимална резолюция 3000×4500 pix на 200 dpi и препоръчителна максимална резолюция 4700×7000 pix на 300 dpi. Задължително е снимките да са авторски, да не са участвали в предишни конкурси и да не са печелили други награди.

С официалните правила за участие в конкурса можете да се запознаете на https://www.facebook.com/europeandi.bg/ или на www.europeandi.bg

Фотоконкурсът се организира от Българското училище за политика “Димитър Паница” като част от проекта „Европа и аз“, който се осъществява с подкрепата на Европейския парламент. В рамките на проекта ще се проведе и дискусионен форум на тема: „Ще гласувам ли на следващите евроизбори и защо?”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.