Lenovo Legion с премиера в България

Вчера 30.03 Lenovo представи официално в България новата си геймърска серия преносими компютри Legion. Първите два модела – Y520 & Y720, бяха презентирани от двама български геймъри – NoThx и StakimaN. По време на демонстрацията двамата си спретнаха мач в новата версия на DOOM при максимални настройки за качество на картината.

Lenovo Legion Y720 и Lenovo Legion Y520 са разработени в сътрудничество с геймърската общност и предоставят най-актуалните технологични решения – VR поддръжка, NVIDIA видеокарти, Dolby Atmos звук и най-новия Intel процесор – 7-о поколение Core i7.

Lenovo Legion Y520 е по-компактният от двата с 15.5“ екран и дава избор между Intel Core i5 или i7 от най-ново поколение, видеокарта NVIDIA GTX 1050 Ti, аудио от Harman, PCIe SSD диск, клавиатура с червена подсветка и др. Моделът е насочен към геймърите занимаващи се с електронни спортове, за които е най-добре пригоден.

Legion Y720 е със 17“ екран с FHD или QHD резолюция и отново избор между Intel Core i5 или i7 от 7-о поколение, този път по-мощна външна видеокарта NVIDIA GTX 1060, клаватура с червена подсветка и възможност за безжичен контролер за Xbox One. Това е първият лаптоп в света с Dolby Atmos аудио.

И двата компютъра са с подобрена система за охлаждане, която отвежда топлината и поддържа оптимална температура на работа, без загряване. Legion Y720 се отличава със своята VR поддръжка, която бе демонстрирана и по време на събитието.

Lenovo Legion вече е достъпна на българския пазар. Y520 е наличен на цени започващи от 1499 лв. за базовата конфигурация, а цените на Lenovo Legion Y720 стартират от 1749 лв.

One thought on “Lenovo Legion с премиера в България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *