Предстои първата VR Академия у нас

На 13 май в София ще пристигнат VR продуценти и създатели на съдържание, участвали в модула “Виртуална реалност” на току-що завършилия Трайбека Филм Фестивал. Те ще участват в първата VR Академия у нас, по време на която ще бъдат показани и VR филми от селекцията на фестивала. Организатори са дигитална агенция Athlon и So Independent Film Festival с партньорството на Boyana Events.

Подготвени са още презентации на проекти и изложби от ново поколение от CERN, представяне на платформата за дигитално изкуство и медия Ars Electronica и фондация за изследвания в областта на науката и изкуството Re: Logia.

Заедно с гостите от Ню Йорк и Лос Анджелис аудиторията ще има възможност да изследва най-новите тенденции в Interactive storytelling, приложението на VR в киното и рекламата, както и пресечната точка между изкуства, наука и технологии. Своя опит ще споделят на живо и топ иноваторите: Михаел Хох (Michael Hoch) от ART@CMS от CERN и Цветана Иванова, създател на Re:Foundation.

„VR Академия e еднодневно уводно събитие за професионалисти от областта на киното, маркетинга, рекламата и гейминга, посветен на високите технологии и тяхната пресечна точка с тези индустрии. През октомври предстои провеждането на разширен по формата си форум, посветен на виртуалната и други алтернативни реалности, които стават неизменна част от бъдещето на глобалния бизнес”, споделя Михайло Николич, съосновател на дигитална агенция Athlon.

В рамките на Трайбека Филм Фестивал бе премиерата на първия VR филм на носителката на „Оскар“ Катрин Бигълоу (“Войната е опиат“), създаден в сътрудничество с VR криейтора Имран Исмаил –„ The Protectors“. Една от специалните прожекции в предстоящия кинофестивал в Кан е чисто новият VR филм на режисьора Алехандро Гонзалес Иняриту („21 грама“) и оператора Емануел Любецки – „Carne Y Arena”, който в момента е на финалния етап от постпродукцията си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.