Стартира новото издание на фото конкурса SWPA

Един от най-големите фотографски конкурси в света – Sony World Photography Awards, издание 2018 – вече е отворен за участие. Кандидатстването е свободно и безплатно на www.worldphoto.org

11-тото издание на Наградите се отличава с 2 нови категории в конкурса за професионалисти – „Креативност“ и „Открития“, както и нова възможност за отличените фотографи – допълнителни парични награди, които да обезпечат бъдещите им творчески проекти.

Двете нови категории са въведени, за да съберат творбите на онези, които правят най-съвременното изкуство в тази област. В тях Журито ще търси да отличи оригиналността, експериментаторския дух и въображението, за да открие кадри, които иначе не биха били видени в конкурса. Творческата интерпретация, интегритетът и техническите способности за ключови критерии за съдиите във всички категории на Наградите.

Sony World Photography Awards се състои от четири конкурса:
– За професионалисти – 10 категории, в които се журират набор от творби на даден автор (5-10 снимки)
– За любители – най-добра снимка в 10 категории
– За младежи – млади фотографи на възраст между 12 и 19 години, изпратили снимка по предварително зададена тема
– За студенти по фотография

Нов награден фонд от Sony с цел финансиране на фотографски проекти

Sony ще даде многобройни финансови награди от $7 000 на избрани фотографи сред победителите в категориите за професионалисти за 2018 г., за да ги подкрепи да продължат да развиват своите фотографски проекти.

Наред с това, селектирани фотографи от конкурса за студенти ще получат по $3 500, за да работят съвместно по нов фотографски проект, създаден съвместно от Sony и Световната фотографска организация.

Грантовата програма на Sony Grant официално стартира за Наградите през 2018 г. след успешен пилотен проект с трима от победителите сред професионалистите в 2016 Sony World Photography Awards: Амели Лабурдет, Мароешка Лувийн и Николай Линарес. Стартовите парични награди на Sony подкрепиха разнообразни проекти, включващи документирането на млади бикоборци в Испания (Линарес), пейзажи в Исландия и Намибия (Лувийн) и човешката намеса в Тунизийската пустиня (Лабурдет).

Ключови дати в Издание 2018

– 4 декември 2017 – конкурсът за студенти/Student Focus затваря за участие
– 4 януари 2018 – конкурсите за любители и младежи затварят за участие
– 11 януари 2018 – конкурсът за професионалисти затваря за участие
– 27 февруари 2018 – Обявяване на финална селекция в конкурсите за професионалисти, любители, младежи и студенти
– 27 март 2018 – Обявяване на победителите при любителите и Националните награди
– 19 април 2018 – Обявяване на носителя на титлата Фотограф на годината и победителите при професионалистите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *