TSH представят прототип на новата си игра по време на GDS

По време на „Games Made in BG”, редица български разработчици ще демонстрират продуктите си, а днес ще ви запознаем и с една от тези компании и тяхната игра.

Екипът на The Sixth Hammer представя новия си проект Moo Lander. Играта е 2D платформър и се разработва от двама човека. Очакванията са тя да бъде публикувана през 2019 в Steam за PC, а в последствие и за XBox One и PS4.

От компанията представят проекта си като 2D игра със сюжет като на Холивудски филм. В нея играчът използва голям брой способности, които придобива с времето, за да си проправи път пред разнообразни терени на различни планети и се бие с различни интелигентни врагове. Помагайки на цивилизацията си да оцелее трябва да събирате крави с летящата си чиния. Геймплеят е разнообразен и изпълнен с моменти на епичност, тъга, хумор и изследователски дейности.

В момента играта е в ранна фаза на разработка с прототип, включващ около 10 минутен геймплей. Този прототип ще бъде представен на конференцията в София, а всеки желаещ ще може да я пробва на място и ще може да се сдобие с дигитално копие за PC.

Екипът набира млади, талантливи и амбициозни художници, аниматори и програмисти, с цел разширяване и стартиране на студио за разработка на игри в Пловдив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.