LG представи новите си OLED телевизори и у нас

По време на специално събитие вчера, LG представи най-новите модели от портфолиото OLED телевизори и на пазара в България. За целта компанията избра Галерия Сан Стефано в София, където в колаборация с Ясен Панов бе открита първата в България OLED изложба, включваща произведения на изкуството визуализирани и чрез OLED технологията на LG.

Амбициозният и единствен по рода си в световен мащаб проект включва четири уникални OLED инсталации, които с помоща на звук и светлина карат картините да оживеят. Изложбата ще остане отворена безплатно за посетители от 23-и до 25-и юни 2017 в известната модерна Галерия Сан Стефано в София.

Включените в изложбата телевизори са от LG SIGNATURE OLED серията, начело с флагмана wallpaper TV – модел W7. Той е с дебелина от едва 2,75 мм и се монтира директно на стена. Всеки OLED панел е изграден от милиони самосветещи пиксели, който конкролират поотделно своята яркост. По този начин, OLED не изисква отделна задна подсветка, която в конвенционалните LED телевизори заема значително физическо пространство зад екрана и съответно ги прави доста по-дебели.

Редом до W7 се нареждат и другите модели от серията – G7, E7, C7 и B7. Всеки от тях предлага динамичен обхват на HDR формати, Dolby Vision и HDR 10 HLG (Hybrid Log Gamma) формати, както и Technicolor HDR формати и съдържание. С Active HDR – Dolby Vision телевизорът преработва и възпроизвежда HDR съдържание кадър по кадър, и при необходимост допълва картината с dynamic data. Телевизорите са със звукова технология Dolby Atmos.

Новите OLED телевизори на LG идват с актуалната 3.5 версия на платформата WebOS, която предлага навигация и бърз достъп до съдържание от Netflix или Amazon.

За първи път LG SIGNATURE OLED W7 бе показан в началото на тази година по време на изложението CES в Лас Вегас, където получи и престижното признание “Best of the Best” продукт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *