Friday the 13th: The Game – летни лагерни сбирки с неочакван или трагичен край

Когато температурата започне да се задържа в горната граница на 20, а често и над 30, то за много от нас това означава, че летният сезон е започнал. Това поставя началото на период на постоянно търсене на прохлада – някой го откриват в прохладните (благодарение на климатиците) и почти празни работни пространства, други във водата (морето, езерата, язовирите), а трети в хладините на планините и гористите местности.
И като споменахме това, време е да кажем…

…. добре дошли в лагер “Кристално езеро”
Всъщност, едва ли има нужда да се впускаме в детайлни описания на лагера, тъй като вярваме много от вас са добре запознати с промоционалните материали свързани с него (точно така, познахте имаме предвид филмите), затова подгответе необходимите провизии за „пътуването“ и нека се отправим натам.

Джейсън е жив
Той е не само жив, но е решил отново да се впусне в нощни приключения в лагер “Кристално езеро”, в които шансът ви са оцеляване силни зависи от вашите умения да комуникирате с останалите от групата, да събирате различни предмети, и финално от това до колко добре боравите с предмети от всекидневието като тигани и гаечни ключове и колко точен е замахът ви с бухалка. О, и дано сте били добри по физическо в училище, защото придобитите умения за прескачане и тичане са жизнено важни за вашето оцелявате.
Но стига сме говорили за жертвите… о не, искахме да кажем за отговорниците, време е да обърнем мъничко внимание на Джейсън. Защото за първи път благодарение на това игрално предложение ще може да влезете в ролята на Джейсън Ворхис и с една основна цел – по възможно най-бруталния начин да прекратите съществуването на споменати отговорници.

Поглед напред (или обещанията на разработчика и очакванията на общността)
При старта си играта имаше редица проблеми, това беше и една от причините да забавим настоящия материал, очаквайки действията на разработчика. И те наистина успяха сравнително бързо да се справят с по-сериозните от тях. Това за съжаление не означава че все още няма бъгаво, напротив има достатъчно. Все пак не са толкова сериозни и като цяло не развалят забавлението от играта, но това не означава, че не очакваме и те да бъдат изчистени, или поне се надяваме това да се случи.

Но стига с бъговете, нека поговорим за някои от обещанията и очаквания за играта. Някои от обещанията са свързани с нови карти, което за подобна мултиплеър ориентирана игра е особено важно за да се гарантира по-дълъг живот. Като казахме, че в момента играта е само мултиплеър, е редно да споменем, че едно от обещанията в бъдеще е да се появи и сингълплеър режим. Ще бъде интересно да видим как точно ще бъде реализиран, но определено ще следим развитието на играта.

Ако все още пред вас стои въпросът, дали си заслужава да потеглите на това пътуване, то…
Ако сте сред феновете на филмовия франчайз, то Friday the 13th: The Game без съмнение ще отключи много спомени, защото всички аспекти на играта са почерпени от поредицата, която познавате добре и обичате. Несъмнено това е голям плюс, но всъщност дори и да не сте, играта си заслужава, въпреки бъговете, от които заглавието страда дори и в този момент.

Приятно пътуване…
и надяваме се ще се видим пред лагерния огън.

One thought on “Friday the 13th: The Game – летни лагерни сбирки с неочакван или трагичен край

  • ноември 24, 2019 at 11:52 am
    Permalink

    готино

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *