Завърши първото издание на Everywhere Initiative в Европа

Visa обяви победителите в първото европейско издание на състезанието Everywhere Initiative. Три стартъп компании бяха наградени за успешните си предложения в три категории с награден фонд на обща стойност 100 000 евро. Победителите получават пълен достъп до приложно-програмния интерфейс на Visa, чрез платформата Visa Developer Platform. За да развият идеите си, те ще имат подкрепата и на ментори и технологични експерти. Победителите във всяка категория, които получават по 25 000 евро, са:

bitemojo (Израел) – предизвикателство, свързано с местната общност – Предизвикателство към местната общност. Те представиха Visa Bite, приложение за самонасочващо се търсене на заведения за хранене, при което използвате единствено смартфона си.

Kompas (Великобритания) – Регионално междуградско предизвикателство: тяхното приложение Dependable City Exploration използва машинно самообучение, за да персонализира съдържание на базата на индивидуални предпочитания и интереси.

Fly Money (Израел) – Предизвикателство в международния транспорт: това приложение предлага приложно-програмен интерфейс за сравняване и подбор на парични решения при пътуване, докато потребителят резервира полет с туристическа агенция или авиолиния..
Kompas спечели допълнителни 25 000 евро за най-добро цялостно предложение.

Европейското издание на Everywhere Initiative беше обявено през февруари, по време на Световния мобилен конгрес, и започна да приема предложения в изброените по-горе категории през април. Заявления за участие се приемаха до май, след което Visa избра пет финалиста от всяка категория и покани представител на всяка от компаниите на форума Money 20/20 в Копенхаген, където имаха възможност да презентират своите идеи пред жури, включващо представители на Visa и Давиде Ригамонти от CornerCard, Бърт Куит от Erste Group и Охад Маймон от Leumi Card. Победителите бяха обявени от Маккарти в презентация по време на програма, предназначена специално за стартъп обществото.

Повече от 1500 стартъп компании от Северна Америка, Латинска Америка, Европа и Азия взеха участие в програмата от лансирането и в САЩ през 2015 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *