Samsung Q7 Series TV

Новите модели QLED телевизори на Samsung бяха представени официално у нас през април, а сега мога да ви запозная и с наблюденията си над един от тях. Това е 4К Ultra HD 65“ модел с извит екран от серията Q7 – QE65Q7C. На фона на огромния размер на екрана, това че е извит (извивка 4200R), помага за постигането на по-компактен изглед, ако това изобщо е възможно в този сегмент.

Ще се спра на няколко аспекта, които ми направиха впечатление.

Дизайн

И тъй като в този клас устройства, дизайнът е не по-малко важен от параметрите, нека започнем именно от тук. Телевизорът е елегантен гигант, който е поставен върху метална стойка с два крака. Гърбът му е пластмасов и с интересна релефна шарка, която е приятна на допир, не че често ще го докосвате, но все пак. Рамката около дисплея е метална и доста тънка, имайки предвид размерите. Като цяло ми допада как телевизорът се вписва в интериора на стаята, но определено трябва да отделите достатъчно пространство и да намерите подходяща мебел за основа.

За съжаление нямаше как да направя хубави лайфстайл снимки, поради липса на подходящи условията.

Малко технически характеристики:

Екран: 65″, Q Display, 3,840 x 2,160, 4200R извивка
Q процесор за обработка
HDR (High Dynamic Range): QHDR 1500
Портове: 4 х HDMI, 3 x USB, LAN, RF, CI слот, Извод за цифров звук, Ex-Link (RS-232C)
Дистанционно: TM1790A
Размери: 1440.8 x 917.4 x 376.9 мм, 28.5 кг

Пълните параметри можете да намерите тук.

Впечатления

Особено много ми хареса системата за управление на кабелите. Тя е осъществена чрез One Connect конзолата за портовете, която се свързва с телевизора чрез един единствен полупрозрачен оптичен кабел, минаващ вътре през самата стойка. Освен него от телевизора излиза само още захранващ кабел, който също преминава през стойката. Това позволява постигането на подреденост без загуба на функционалност.

Контролният хъб предлага 4 х HDMI порта, 3 х USB порта, LAN, вграден Wi-Fi (Wi-Fi Direct), Bluetooth, Извод за цифров звук (Оптичен), RF вход (Наземен/кабелен вход), Ex-Link (RS-232C), CI слот, цифров и аналогов тунер. Това е напълно достатъчно и за най-взискателните потребители.

Стигаме и до основното мерило за всички телевизори, а именно качеството на картината. Моделът предлага Quantum Dot технология, постигаща наситени цветове чрез използване на иновативна сплав. Картината е с висока яркост и добър контраст, а цветовете остават непроменени и при гледане от различни ъгли. Телевизорите поддържат дълбоки нива на черното и HDR с оптимална яркост до 2000 нита, а панелът е с дизайн, който намалява отблясъците. Използваният Q процесор анализира съдържанието и предоставя оптимално качество на картината.

Успях да погледам и Ultra HD съдържание през Netflix, което беше впечатляващо. Картината е чиста и с високо качество. Звукът е плътен и доста силен.

Смарт функционалностите на телевизора, които са реализирани под формата на Smart Hub, са доста интуитивни. За около 10на минути с универсалното дистанционно и вече можех да се възползвам от предлаганите функционалности от платформата. Можете да инсталирате редица приложения като Netflix, HBO GO, Steam Link и др. Наличен е вграден браузер и възможност за гледане на онлайн клипове през YouTube. Универсалното дистанционно на Samsung дава и възможност за гласово управление, но не и на български.

Интересно е че след като свързах телевизора към домашната Wi-Fi мрежа, той комуникира и с Galaxy S6 Edge, на който директно се появи модул за управление.

Оставам с доста добри впечатления от телевизора. Качеството на картината е на високо ниво при подаден добър източник. Иначе ако гледате стандартна кабелна телевизия, резултатът не е толкова добър. Определено вече ми липсва.

Телевизорът е с цена 6,599 лв., а до 15.08.2017 Samsung провежда и промоция, с която връща 10% от стойността на телевизора под формата на ваучер. Чрез него можете да закупите друг продукт на компанията. Повече подробности тук.

Павлин Луканов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *