DataArt с игрова платформа за проверка на ИТ познания

DataArt пуска на пазара свой собствен развлекателен продукт – платформа за игри, предназначена за IT специалисти. Нейното име е Skillotron и ще се поддържа от потребителите ѝ. Skillotron предоставя на IT специалистите възможност да установят колко добре могат да боравят с технологиите, да си задават въпроси, както и да сравняват нивото на своите постижения с това на други играчи.

Въпросите на Skillotron са разделени в 16 категории и няколко десетки подкатегории, които варират от езици за програмиране до технологии за управление на проекти и история на IT бранша. Базата данни с тестове на Skillotron в момента съдържа повече от 1000 въпроса.

Всяка игрова сесия се състои от 10 въпроса за всеки вид технология. Ако играещият отговори правилно на поне 8 от 10 въпроса, той преминава на следващото ниво с по-трудни въпроси. Точки се дават за верни отговори и за преминаване към всяко следващо ниво, като играчите получават и бонуси. Данните от играта се показват в профила на всеки играч.

Оригиналните въпроси за Skillotron са изготвени от техническите специалисти на DataArt. Това означава, че платформата Skillotron е отворена за потребители и е базирана на създаваното от тях съдържание (UGC). Потребителите могат да предлагат промени на съществуващите въпроси, да изразяват своите виждания, както и да създават собствени въпроси.

Броят въпроси в Skillotron и броят категории, в които се разпределят тези въпроси, постоянно се увеличават благодарение на потребителската общност.

Играчите могат да споделят своите постижения на всяко ниво от играта в социалните мрежи и да сравняват своите резултати с тези на други играчи, включително и с приятелите си в социалните медии. Играта е изцяло на английски език и е подходяща за IT професионалисти от цял свят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *