LG V30 ще е с OLED FullVision дисплей

Новият флагмански смартфон от LG ще бъде първото в света устройство, притежаващо пластичен OLED FullVision дисплей. Освен постигането на по-тънък профил, използването на OLED дисплеите при смартфоните ги превръща в устройство подходящо за VR приложения.

OLED технологията е следващата стъпка в еволюцията на FullVision дисплеите, предоставяйки високо качество, живи картини и изчистеност по отношение на дизайна и визията на смартфона. Показателно е това, че новият 6“ OLED FullVision екран ще бъде най-големия смартфон дисплей на LG за последните четири години, докато размерът на корпуса ще бъде дори по-малък от миналогодишния LG V20. Горната и долна рамка на телефона са намалени съответно с 20% и 50%, в сравнение с V20, а логото на LG е преместено върху задната част на смартфона, като по този начин се увеличава размера на екрана до максимум.

Дисплейът предлага 4.15 милиона пиксела в QHD+ (1440 x 2880) резолюция и поддържа HDR10 формат. Понеже екранът в новия смартфон е разработен на база пластична OLED технология, позната като P-OLED, това позволява заобляне на краищата му. P-OLED е създаден чрез интегриране на милиони пиксели върху пластмасов субстрат, правейки технологията много по-здрава и издръжлива от стъкло.

В допълнение, дисплеят е защитен от Corning Gorilla Glass 5 стъкло. Използвана е и последно поколение капсулираща и сканираща пикселите технология. Това предотвратява познатия „burn-in“ проблем при OLED. Капсулацията значително намалява окисляването на пикселите, а технологията на LG за сканиране на пиксели позволява значително по-малка консумация на енергия за всеки един отделен пиксел, което съответно увеличава производителността и на батерията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.