Note 8 ще запазва 95% от капацитета на батерията си след две години употреба

Най-вероятно именно поради опасения да не се повтори фиаското с Note 7, новият Note включва батерия с капацитет от едва 3,300mAh при екран с диагонал 6.3”. За сравнение, Galaxy S8+ има 6.2” дисплей и батерия с капацитет 3,500mAh. Шефът на мобилното подразделение на Samung, Донг-жин Кох споделя пред The Korea Herald, че това е било възможно благодарение на преминаването към 10nm производствен процес на чипсета.

По този начин е постигнато подобрение при енергийната ефективност на телефона с 30%. Кох добавя още, че батерията на Note 8 ще запази над 95% от капацитета си дори след две години работа. Постижението е доста добро имайки предвид, че доскоро този показател беше 80%. Засега нямаме информация на какво се дължи подобрението при батериите.

От интервюто научаваме още, че целите на компанията с Note 8 са да надмине продажбите на Note 5, от които са продадени 11 милиона броя. Засега обаче фокусът на компанията остава върху Galaxy S8 серията. Интересно е развитието и на Bixby, научаваме, че китайската версия на виртуалния гласов асистент е готова на 90%.

Източник: The Investor