Moto G5S и G5S Plus вече са налични в България

Motorola Bulgaria обяви началото на продажбите на два нови смартфона от серията Moto G – Moto G5S и Moto G5S Plus.

Moto G5S е с алуминиев корпус и включва редица параметри, които го правят много добро предложение в средния клас устройства. Моделът предлага 5.2“ Full HD дисплей, чипсет Snapdragon 430 с 1.4GHz осемядрен процесор, 3GB RAM, 32GB разширяема памет и батерия с капацитет 3000 mAh. Моделът поддържа TurboPower технология за бързо зареждане. Moto G5S има 16 МР основна камера включваща автофокус с детекция на фазата (PDAF). Предната камера е 5 МР с широкоъгълен обектив и LED светкавица.

Сред останалите характеристики са още мултифункционален четец за пръстови отпечатъци с разширени възможности (отключвате телефона си, навигирате с плъзване или докосване благодарение на навигацията с един бутон), мобилни плащания, Moto Experience, нощен дисплей, бърз отговор и др.

По-големият вариант Moto G5S Plus предлага и по добри характеристики. Моделът включва 5.5” Full HD дисплей, Snapdragon 625 чипсет с 2.0GHz осемядрен процесор, 4GB RAM, 64GB разширяема памет и 3000 mAh батерия с TurboPower. Освен това смартфонът също е с метален корпус, но предлага и двойна 13МР основна камера и 8МР широкоъгълна предна камера.

Moto G5S вече е на българския пазар на цени от 499 лева с ДДС в мрежата на Теленор, а от следващата седмица и в мрежата на Технополис. Предлага се и в двата цвята – златисто и сиво. Moto G5s Plus ще бъде на българския пазар от 8 септември на промоционална цена от 649 лева в мрежата на “Зора”. Предлага се и в двата цвята – златисто и сиво.