ADATA A10050 Power Bank

След поредицата ревюта на смартфони е време и да ви запозная с един мобилен аксесоар, който ще ви е от полза по време на път. Това е външната батерия от ADATA – A10050. Външните батерии предлагат практичен начин за постигане на по-голяма автономност по време на път, а и не само. Чрез тях, в зависимост от капацитета, можете да си гарантирате до още няколко пълни заряда за батерията на смартфона ви.

Дизайнът на A10050 е изчистен и приятен за окото. Конструкцията на батерията е изработена от алуминий и е с леко релефно покритие. От двете страни по дължината на тялото има скосявания. Наличен е избор между няколко цветови варианта – златист, сребрист, сив и розово златист. Отпред и отзад покритието е от пластмасови елементи, които в случая със сребристия вариант на батерията са в бял цвят.

Контролният панел включва бутон за проверка на заряда, два стандартни USB порта, LED индикатор и Micro USB порт.

Основни характеристики:

Капацитет: 10050mAh (Lithium-ion 37.2Wh)
Размери: 100 x 60 x 22 мм, 220 г
Входящо напрежение: DC 5V/2A (Micro USB)
Изходящо напрежение: DC 5V 2.1A (Type-A USB), DC 5V 1.0A (Type-A USB)
В комплекта: Micro USB кабел и ръководство за употреба
Гаранционен срок: 1 година

Функционалност

В алуминиевата конструкция се подслонява батерия с капацитет от малко над 10A (10050mAh). Тя използва литиево-йонна технология и може да зарежда както смартфони, така и таблети. От компанията споделят, че наличният капацитет може да зареди 3.7 пъти устройства като iPhone 6S.

За пълното зареждане на батерията са необходими между 5 и 6 часа ако използвате зарядно с мощност от 2A.

Помислено е и за сигурността на батерията. ADATA прилага шест технологии в тази насока OCP, OVP, OTP, SCP, ODP, OCP. Това са защити от прекомерни заряд, разреждане, напрежение, топлина, ел. течение и от къси съединения. Освен това конструкцията е огнеупорна и има CB IEC 60950 сертификат.

От ежедневието

Въпреки наличието на висок капацитет, батерията е удобна за пренасяне. Тя може лесно да бъде поставена в дамска чанта, раница и дори по-голям джоб. Наличието на два порта за зареждане е улеснение ако ползвате повече устройства или искате да помогнете на приятел в нужда.

Двата USB порта са с различна мощност. Единият предлага 1А изходяща мощност и е подходящ за малки устройства като безжични аксесоари, смартфони и др. Другият дава до 2.1А и може да се използва за по-големи устройства като таблети.

LED индикаторът показва нивото на наличния заряд в четири стъпки от по 25%, което помага да се ориентирате за оставащото количество енергия. Това важи и при зареждане на самата батерия.

При зареждане на батерията можете да включите към нея и друго устройство, което ще се зарежда паралелно с нея. Не е необходимо да изчакате първо да се зареди батерията и чак след това за устройството си.

При цена от малко над 40 лв., A10050 е сред достъпните предложения на пазара. Имайки предвид разширената функционалност, висок капацитет и защитни механизми, предложението е доста приемливо.

Павлин Луканов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *