Запознайте се с iPhone X

Apple представи три iPhone модела по време на специално събитие тази вечер 12.09, но един от тях събира всички погледи – iPhone X. Моделът се отличава с екран покриващ почти цялата му лицева част и стъклено покритие отпред и отзад, а отстрани е използвана хирургическа стомана. Интересно, е че въпреки използваните материали, устройството има водо и прахо-устойчивост.

Екранът е с диагонал 5.8“ и използва OLED технология, което помага за постигането на картина покриваща широка гама от цветовия спектър. HDR дисплеят поддържа Dolby Vision и HDR10 стандартите. За постигането на безрамков дисплей е премахнат физическият основен бутон, който е заменен от сензорно поле, което поддържа жестове за навигация. Вписването вече става не чрез четец на пръстови отпечатъци а през Face ID. Това е система базирана на TrueDepth система, комбинираща точков проектор, инфрачервена камера и осветител за обемно лицево разпознаване. Предната TrueDepth камера е със 7MP сензор, стабилизация на изображението и поддържа широка цветова гама.

iPhone X включва двойна основна камера с 12MP сензори, двойна оптична стабилизация, бленда ƒ/1.8 при широкоъгълната камера и ƒ/2.4 при телефото камерата. Камерите са специфично разработени за работа с AR (добавена реалност) и всяка от тях е калибрирана с нови жироскопи и акселерометри за точно проследяване на движенията. Чрез TrueDepth камерата можете да дадете живот на емоджитата под формата на Animoji. Камерата заснема и анализира над 50 движения на лицевите мускули и ги пресъздава върху емоджита.

Смартфонът се задвижва от A11 Bionic чип, който според компанията, е най-мощният чип използван някога в смартфон. Той включва шестядрен централен процесор, ново поколение контролер на производителността и графичен ускорител с до 30% по-бърз от предходното поколение. Невралният енджин на чипа е с двуядрен дизайн и извършва до 600 милиарда операции в секунда. Той е създаден за специфични алгоритми за машинно обучение и чрез него са възможни Face ID, Animoji и др.

Благодарение на стъкления си гръб, iPhoneX поддържа Qi технологията за безжично зареждане. Моделът ще може да се зарежда от вече съществуващи решения, но и Apple ще представи собствено зарядно през 2018

iPhone X ще се предлага в сребрист и черен цвят и варианти с 64GB и 256GB памет за съхранение с цени започващи от 999 долара в САЩ. Предварителните заявки започват на 27 октомври, а доставките на 3 ноември, включително и в България.

2 thoughts on “Запознайте се с iPhone X

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *