Apple Watch Series 3

Apple представи новото си поколение смарт часовници Apple Watch Series 3, а основното нововъведение е наличието на връзка към клетъчна мрежа. Това ще позволява на потребителите да провеждат разговори директно през устройството, без необходимост от наличие на смартфон. Часовниците от третото поколение са водо-издръжливи за потапяне до 50 метра, а вграденият барометричен висотомер позволява засичането на относителната височина. Устройствата ще се предлагат и във вариант без клетъчна свързаност.

Сред възможностите, които предлага връзката към мобилната мрежа, е и тази за стриймване на музика директно от часовника. Клетъчната връзка на Apple Watch Series 3 поддържа LTE и UMTS стандартите, а антената използва самия дисплей за приемане и предаване. Часовникът няма да разчита на стандартна SIM карта, а на eSIM, която е една стотна от размера на стандартната. Устройството използва чипсет S3 с двуядрен процесор и безжичен чип W2.

Новата операционна система за умните часовници на Apple, watchOS 4 е с обновено Heart Rate приложение за повече данни за сърдечния пулс, включително измерване по време на различни дейности. Потребителите ще получават известие когато пулсът им мине определена граница при покой. Приложението за музика автоматично ще синхронизира плейлисти и музика.

Apple Watch Series 3 (GPS + 4G) ще струва 399 долара в САЩ, а Watch Series 3 (GPS) ще е с цена от 329 долара. Цената на устройства от първото поколение ще бъде свалена до 249 долара. Новите устройства ще се предлагат в сребрист, черен и златист цвят и комбинация от различни на цвят каишки. Компанията пуска и няколко специални аксесоара – Nike Sport Band, Sport Loop, Apple Watch Hermès модели и др.