Ученици създават уроци с добавена реалност

С началото на учебната година Growing Talents, училището за таланти на Samsung Electronics България и фондация Джуниър Ачийвмънт България (JA България), подготвя обучение за ученици, в което младите хора ще имат възможност да се включат в създаването на упражнения по различни учебни предмети с добавена реалност (Augmented reality / AR). Проектът се реализира в партньорство с екипа, разработил платформата daskal.eu.

Уъркшопът „Реално учене с добавена реалност“ ще се проведе в периода 30 септември – 7 октомври. Обучението ще бъде предимно практическо, в извънучебно време, под менторството на специалисти, които ще запознаят младите хора с тънкостите на добавената реалност. В края на уъркшопа учениците ще имат възможност да представят готовите уроци пред учители и директори на училища, както и да ги убедят в предимствата на иновативните упражнения за образователния процес.

В обучението могат да се включат младежи на възраст 16-18 г., като за целта трябва да се запишат до 26 септември като попълнят формуляр за участие https://form.jotformpro.com/71344108821955. Имената на участниците ще бъдат обявени на 27 септември, като само първите 15 записали се, ще могат да се включат в уъркшопа.

В рамките на това обучение учениците ще работят върху част от общо 30 упражнения, създадени по идея на учители и експерти на JA България. Те са по различни предмети – предприемачество по програмите на JA България, технологии и предприемачество, география и икономика, биология и здравно образование и информационни технологии по одобрените от Министерство на образованието и науката програми за общообразователна подготовка, като реално покриват материал от 1. до 12. клас. За целта са използвани учебни помагала и учебници на JA България, ИК „Анубис“ и издателство „Булвест 2000“.

След приключване на менторската програма, всички разработени упражнения ще са достъпни за ползване чрез специално приложение и онлайн платформата www.smartclassroom.bg. Платформата е създадена от Samsung България и JA България в помощ на ученици и учители за улесняване и модернизиране на учебния процес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *