Българският стартъп Worddio пусна приложение подпомагащо изучаването на чужд език

Нов и много полезен продукт представи българският стартъп Worddio, финансиран със собствени средства. Едноименният проект съчетава различни методи за бързо учене на нови думи и се осъществява чрез мобилно приложение. Чрез него потребителите могат да учат навсякъде и по всяко време, избирайки между над 30 езика. От 20 септември приложението е достъпно за свободно сваляне за Android, а до края на седмицата се очаква и версия за iOS.

Иван Манев, един от създателите и инициаторите на проекта Worddio, дава малко повече подробности относно проекта. Той споделя, че приложението има за цел да помага при обогатяването на речниковия запас, но не замества изучаването на чужд език в училище или езикова школа. И тъй като е в помощ на изучаването, приложението не е ангажиращо и е предназначено за ползване от заети и работещи динамично хора.

Принципът на работа на приложението е съчетание от няколко изпробвани метода, които създателите му са усъвършенствали. Това са слушане на думи, които се изговарят от хора, за които това е майчин език, и флаш карти за затвърждаване на наученото. Методът е тестван в няколко езикови школи и е планирано да бъде в помощ на учителите по чужди езици. За целта е създадена и уеб базирана платформа за учители. Чрез нея всеки преподавател или езиково училище може да подреди думите в групи според материалите, по които преподава, урок по урок и стъпка по стъпка. Учителите имат възможност да генерират QR кодове за всяка библиотека, колкото на брой са учениците. След като те сканират този код от приложението на телефона си могат да свалят създадената от учителя им подредба от думи.

Базата на Worddio разполага с над 7000 думи, записани от оригинални носители на речта на повече от 30 езика. И това е само началото.

Следващата стъпка е финализиране и реализиране на партньорства с езикови училища в страната, което да доведе до различни методи и допълнения. По отношение на мобилното приложение, плановете са за опция, която позволява на потребителите да се свързват по между си на тематична основа. Ако даден потребител, учещ английски, има своята база от думи, той може да помоли друг човек, за който този език е майчин, да запише нова дума с правилно произношение. Стимулирайки изграждането на такива връзки ще се ускори обучителният процес за повече хора.

Идеята на Worddio е да бъде създадено международно и мултиезично общество от потребители. В това общество ще има както учители, така и ученици от всяка точка на света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *