Huawei представи Huawei Mate 10 и Huawei Mate 10 Pro

Днес в Мюнхен, Huawei представи няколко нови смартфона в серията Mate – Mate 10, Mate 10 Pro и PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 10. Това са първите устройства, захранвани от новия процесор Kirin 970, който използва базирана на изкуствен интелект архитектура. Чипсетът се произвежда по TSMC 10nm процес и е изграден от три звена – осемядрен централен процесор ARM Cortex, първия на пазара Mali G72 12-ядрен графичен процесор (GPU) и самообучаваща се невронна мрежа (NPU), разработен за мобилни устройства.

Устройството предлага още двойна 4G SIM поддръжка (и двата SIM слота поддържат 4G) и двойна VoLTE свързаност. Mate 10 отговаря на въпроси на потребителите в реално време, осъществява разпознаване на типа сцена и обектите при снимане и може да прави бърз превод от чужд език.

Huawei Mate 10

FullView дисплеят на Mate 10 е с диагонал 5.9“, съотношение на страните 16:9, тънки рамки и поддържа HDR10 технология. 6“ Mate 10 Pro разполага с 18:9 OLED дисплей и HDR10 възпроизвеждане. Mate устройствата имат 3G Glass корпус, със симетрична за четирите им страни извивка. HUAWEI Mate 10 Pro е IP67 водо- и прахо-устойчив. Mate 10 включва 4GB RAM и 64GB памет за съхранение, а Pro вариантът е с 6GB и 128GB за съхранение. Сред разликите е и разположението на четецът на пръстови отпечатъци. При Mate 10 той е разположен под екрана, а при Mate 10 Pro се намира на гърба.

Huawei отново си сътрудничи с Leica при създаването на двойната основна камера на смартфоните. Камерата комбинира 12MP цветен и 20MP монохромен сензор, оптична стабилизация на картината (OIS), двойка обективи с бленда f/1.6 и използване на изкуствен интелект при „боке“ ефекта и цифровото приближение. Базираното на изкуствен интелект разпознаване на сцената и обекта при снимане води до автоматично интелигентно избиране на най-подходящите настройки на камерата, която използва изкуствен интелект както в цифровото приближение.

HUAWEI Mate 10 и Mate 10 Pro идват с 4000 mAh батерия с висока плътност и интелигентна система за управление на разхода. Батерията поддържа бързо зареждане на нисък волтаж от 4.5V / 5A, при което устройството се зарежда от 1 до 58% в рамките на 30 минути. HUAWEI SuperCharge е първата в света технология за бързо зареждане, получила сертификат TÜV Fast-Charge Safety.

Huawei Mate 10 и Mate 10 Pro идват и с най-новия потребителски интерфейс EMUI 8.0, който е базиран на Android 8.0. Налице е и функция за свързване на устройствата от Huawei Mate 10 серията към по-голям екран, при което дисплеят на смартфона се клонира директно на големия екран или устройството използа по-големия екран като втори PC дисплей.

Huawei анонсира и три нови аксесоара за HUAWEI Mate 10: EnVizion 360 Camera, SuperCharge Power Bank и Smart Scale.

Mate 10 и Mate 10 Pro ще са налични в в някои региони съответно от края на октомври и средата на ноември, а в България се очакват до края на годината. Цената на Mate 10 ще е 700 Евро, Mate 10 Pro ще струва 800 Евро, а PORSCHE DESIGN версията ще е с цена от близо 1400 Евро.

2 thoughts on “Huawei представи Huawei Mate 10 и Huawei Mate 10 Pro

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *