SilverStone UC01

В съвременните домакинства вече всеки разполага с преносими устройства, било то смартфон, таблет или друга умни джаджа. Колкото и да са различни, всички те имат един общ признак, нуждаят се от често зареждане. Това води до наличието на множество адаптери, които могат създадат сериозен безпорядък. За да ни спестят част от тази бъркотия на пазара се предлагат USB хъбове за едновременно зареждане на множество устройства. Това е възможно, тъй като повечето устройства могат да се зареждат през USB кабел, а болшинството зарядни адаптери, които идват с устройствата са с откачащи се кабели.

Едно подобно устройство е активният USB хъб SilverStone UC01, който е доста практично решение. За разлика от предходния модел, с който ви запознахме, UC01 ползва захранване директно от електрическата мрежа, а не от компютър. Това позволява едновременното зареждане в случая на до пет устройства.

Конструкцията на устройството е пластмасова и компактна при размери 64 x 30.2 x 96.3 мм с тегло около 170 г.

Всеки от петте порта доставя до 2.4А/5V захранване, а общата мощност на зарядното е 40W. Благодарение на използваната POWER IQ технология, хъбът разграничава различните свързани устройства и подава ток с необходимата мощност. Освен това с наближаване максималния капацитет на батерията, мощността на зареждане се намалява, което помага за постигане на по-дълъг живот на батерията във времето.

UC01 е доста универсален продукт, тъй като поддържа входящ ток от 100V до 240V. Моделът включва и три защити – от късо съединение, високо напрежение и OCP. Освен това устройството отговаря на стандарта BC1.2.

Захранващият кабел е с дължина от 150 см, давайки гъвкавост при избора за място, на което да държите зарядното. Разбира се в случая няма как да избягаме от кабелите и безпорядъка, но наличието само на едно зарядно и малко въображение могат да доведат до добри решения.

За времето, през което тествах аксесоара, зареждах разнообразни устройства, сред които смарт часовник, външна батерия, няколко различни смартфона и Bluetooth слушалки. Хъбът нямаше проблеми със зареждането на нито едно от устройствата. Освен в домашни условия, моделът може да има приложение и в офиси с множество потребители.

SilverStone SST-UC01 можете да поръчате от Amazon.

Павлин Луканов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *