Samsung подготвя Linux за DeX

С представянето на DeX, Samsung e реши да използва високата производителност на новите си смартфон флагмани Galaxy S8 и S8 Plus. Чрез докинг периферията, компанията позволява на потребителите да вържат дисплей, клавиатура и мишка към телефона си за постигане на по-висока продуктивност. Това обаче има и своите недостатъци породени от ограниченията на мобилната операционна система Android.

Следващата крачка, която Samsung предприема е да даде възможност за подкарване и на други операционни системи. Това започва с Linux, чиято версия първоначално ще е пробна. Linux се инсталира като приложение, а от компанията наблягат основно на възможностите, които това предлага на разработчиците. Ако средата обаче е отворена тя ще даде съвсем ново ниво на продуктивност и възможности в разнообразни насоки. Можете да се запишете за тестовата програма тук.

Отново с цел разширяване възможностите на смартфона, компанията обяви и няколко нови партньорства с гейм разработчици. По този начин платформата може да бъде използвана и за мобилен гейминг в десктоп обстановка. Оптимизираните игри ще могат да бъдат играни с клавиатура и мишка и свързани към външен дисплей. Поддържаните заглавия са базирани на Vulkan API и могат да получат DeX съвместима версия. Сред очакваните заглавия са Lingeage 2 Revolution, AxE и FINAL FANTASY XV POCKET EDITION.

Източник: Samsung

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *