Нов пълноформатен фотоапарат от Sony – α7R III

Sony представи ново попълнение в своята серия пълноформатни безогледални фотоапарати – α7R III (модел ILCE-7RM3). Моделът комбинира 42.4 MP Exmor R CMOS сензор за изображения с висока резолюция и задна подсветка заедно със скорости на заснемане при до 10 кадъра в секунда с пълно AF/AE проследяване.

α7R III разполага и с нова front-end LSI архитектура, която удвоява скоростта на разчитане на сензора, както и усъвършенстван BIONZ X процесор, който осигурява приблизително 1,8 пъти по-висока скорост на обработка в сравнение с α7R II. ISO обхватът е от 100 – 32000 (увеличаващ се до ISO 50 – 102400 за статичните кадри).

Този нов пълноформатен модел е създаден без оптичен low pass филтър с цел максимална резолюция, както и възможност за изходен материал в 14 bit RAW формат дори при снимане в тих или непрекъснат режим. Фотоапаратът е оборудван с 5-осева система за оптична стабилизация на изображенията. Моделът има и нов затвор, който намалява вибрациите и размазването на изображенията във всички режими, включително и при висока скорост на заснемане от 10 fps.

Моделът може да снима непрекъснато и при скорост от до 8 fps в режим на проследяване на живо с минимално забавяне при визуализацията във визьора или на LCD екрана. Фокусната система на α7R III обхваща 399 AФ точки с фазово разпознаване. Наличен е двоен слот за карти, на който едното гнездо поддържа SD карти с памет от UHS-II тип. Животът на батерията е удължен с почти 2.2x по-голям капацитет от използваната при α7R II батерия от серия W.

α7R III разполага с Quad-VGA OLED Tru-Finder с подобрена разделителна способност и яркост с приблизително 3,686k точки. Визьорът има ZEISS T покритие, което намалява отраженията, и е с флуорно покритие на външната леща, което предотвратява замърсяването. LCD дисплейът е с висока резолюция от 1.44млн. точки и технология WhiteMagic, подобряваща видимостта на открито. Налични са Wi-Fi и SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1) USB Type-C свързаност.

Пълноформатният фотоапарат Sony α7R III със сменяем обектив ще бъде наличен в България през ноември 2017 на цена от 6999 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *