Asus представи първия гейминг лаптоп с процесор Ryzen 7

Новият лаптоп ROG Strix GL702ZC на ASUS е първият в света гейминг лаптоп с новото поколение процесор Ryzen 7. Потребителите получават избор между AMD Ryzen 5 1600 и AMD Ryzen 7 1700 процесор с осем ядра и 16 нишки в комбинация с видеокарта Radeon RX580 на AMD с до 8GB GDDR5 VRAM памет.

Новата Zen микроархитектура с технология за едновременна многопоточност (SMT) и технологията SenseMI на AMD, която по интелигентен начин оптимизира производителността и консумацията на електроенергия, също превръщат лаптопа в машина, която може да посрещне всички изисквания на хардкор геймърите. В чиповете Ryzen са поставени сензори, които проверяват системата 1000 пъти в секунда и следят с голяма прецизност различни сигнали, на база на които алгоритъм извършва корекции предварително или в реално време.

Дисплеят е с диагонал 17.3“, резолюция FHD и широк зрителен ъгъл на ROG Strix GL702ZC поддържа технологията FreeSync на AMD, която синхронизира скоростта на опресняване на монитора с графичната карта. Предлага се и избор на екран със 120Hz честота на опресняване. Сред останалите характеристики са до 32GB RAM, 512GB SSD/1TB HDD, Windows 10 и др. Конструкцията на преносимия компютър е с размери 415 x 280 x 34 мм и тегло 3.0 – 3.2 кг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *