ASUS Game Arena събра едни от най-добрите български геймъри

Турнири по Overwatch, Hearthstone и League of Legends, както и първият по рода си изцяло женски турнир по League of Legends събраха гейминг общността на ASUS Game Arena. Събитието се проведе на 26 ноември в столичния Bulgaria Mall и беше посетено от стотици фенове на видеоигрите, както и посетители на мола. Турнирите се проведоха на ROG Strix лаптопи на ASUS.

Организираният в неговите рамки League of Legends турнир за жени показа, че геймърите не са само мъже, както и че представителките на нежния пол могат да демонстрират високо ниво и завидни качества в една от най-популярните състезателни видеоигри. В добавка водещият на ASUS Game Arena, Venom The Doctor организира и състезание по лицеви опори, на което младежите опровергаха и популярното мнение, че геймърите не спортуват. Преслав Иванов проведе среща със своите фенове в рамките на събитието и изпробва най-новите геймърски лаптопи на ASUS, оценявайки техните качества.

Победител на турнира по Hearthstone стана Симеон Васев. Overwatch арената беше покорена от Мария Йохансен, която на финала победи Петър Валериев. Женският турнир по LoL беше спечелен от Second Rose, а големият турнир от Стилян.

Интересно ни бе да видим и първия преносим компютър с AMD Ryzen 7 процесор, който беше показан на щанда на ASUS. Още няколко щанда можеха да посетят геймърите дошли на събитието – Dextrophobia, iGreet, Aracada, Logitech и др.

Събитието стана възможно благодарение на VIVACOM, които осигуриха интернет достъпа за всички турнири. Останалите спонсори са Bulgaria Mall, Laptop.bg, Logitech и Pulsar.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *