Minecraft tutorial ще бъде достъпно и на български език

Майкрософт обяви, че новото издание на обучението Minecraft tutorial – Minecraft: Hero’s Journey ще бъде достъпно на осем нови езика в това число и български. Останалите езици са чешки, гръцки, унгарски, полски, румънски, словашки и украински. Обучението ще бъде част от инициативата Hour of Code по време на международната Седмица на компютърните науки и образованието, като българската му версия ще бъде достъпна от 4 декември 2017 г.

Обученията Minecraft tutorial са част от разширението на играта Minecraft: Education Еdition, което позволява на учениците да се обучават на програмиране и да обогатят компютърните си умения.

Отворената платформа на Minecraft позволява на учениците да разгърнат своята креативност, като същевременно превръща ученето в забавен и колективен процес. Преподавателите по света внедряват Minecraft: Education Edition в обучението по редица дисциплини в това число и компютърни науки. Програмирането е една от най-креативните дейности за учениците, която им позволява да създадат без никакви ограничения, освен тези, поставени от собственото им въображение. Същевременно, проучванията сочат, че креативността, работата в екип и програмирането са сред основните умения, които са необходими за развитие в съвременната работна среда.

В световен мащаб, липсата на достъп до обучение по компютърни науки и умения заплашва да постави в неравностойно положение младежите, които нямат уменията, които са необходими на работното място в 21 век. Това важи особено за общностите с нисък доход, хора с увреждания, расовите и етнически малцинства. Благодарение на инициативите си и съвместната работа с организации и правителства, Майкрософт насочва общественото внимание към необходимостта от повсеместен достъп до обучение по компютърни науки, като предоставя на НПО и образователни лидери необходимите инструменти да превърнат обучението в достъпен и забавен процес за милиони ученици по света.

Като част от дългосрочните си усилия в тази насока Майкрософт работи съвместно с неправителствената организация Code.org като през последните две години предоставя безплатно Minecraft обучение за ученици и преподаватели в рамките на инициативата Hour of Code. Благодарение на Minecraft през 2016 г. над 15 милиона ученици взеха участие в Hour of Code.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *