SilverStone CPH01

Технологиите напредват с бързи темпове, а този ход можем да проследим чрез редица компоненти и стандарти. Един от тези стандарти е HDMI, който се използва за пренос на видео, звук и мрежови сигнал от компютър или друго устройство към дисплей. Най-новата версия на интерфейса е 2.1, но тя няма да ни касае скоро, тъй като е за пренос на видео сигнал с резолюция до 10к.

 

Актуалният стандарт към момента е HDMI 2.0b, а ние разполагаме с един чудесен представител на кабелите поддържащи тази спецификация. SilverStone CPH01-1800 е сертифициран от HDMI форума, а в автентичността му можете да се уверите като сканирате специалния QR код на опаковката.

Благодарение на този кабел можете да свържете компютъра си или друг плейър към най-модерните 4K телевизори. Той позволява предаване в резолюция до 4K@50/60Hz (2160p) и поддържа High Dynamic Range (HDR). Широчинната лента за трансфер на данни поддържа до 18Gbps, а конекторите са с 24-каратово златно покритие. Капачетата на накрайниците са алуминиеви.

Налична е тройна защита на предавания сигнал, срещу EMI/RFI, а размерът на проводника отговаря на 32 AWG. Покритието е от сплетени найлонови нишки, което гарантира дълъг живот и по-трудно заплитане. Дължината на кабела е 1.8 м.

Хубавото на кабела, е че освен съвременните спецификации, той е обратно съвместим с по-старите стандарти. Това означава, че можете да го ползвате с продукти от предходните поколения.

По отношение на възможността за пренос на звук, получавате 32 канала и честота до 1536kHz.

Кабелът се предлага в три цветови разновидности – сив, сребрист и златист. Цената на кабела през Amazon е малко под 15 долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *