Новият фотоапарат на Panasonic е първият записващ Cinema 4K видео

Panasonic представи новия си цифров безогледален фотоапарат със сменяема оптика LUMIX GH5S, който се характеризира с разширени възможности за запис на видео и подобрено качество на образа при снимане в условията на слабо осветление.

Новият 10.2-мегапикселов Digital Live MOS сензор с технология Dual Native ISO и процесорът Venus Engine пресъздават тъмните части от изображението, като позволяват снимане с висока максимална светлочувствителност ISO 51200. Сензорът притежава достатъчно голям потенциал за запазване на един и същи зрителен ъгъл и едно и също фокусно разстояние при запис на снимки с екранни съотношения 4:3, 17:9, 16:9 и 3:2. Сензорът поддържа и 14-bit RAW формат.

LUMIX GH5S предлага за първи път в света запис на 4K 60p / 50p видео в Cinema 4K (4096×2160) формат. Няма ограничения за продължителността на записа както при Full-HD, така и при 4K видео. LUMIX GH5S поддържа също и запис на 4K HDR видео в режим Hybrid Log Gamma (HLG), избран от Photo Style.

Технологията DFD (Depth From Defocus) и ултра-бързата обработка на сигналите спомагат за постигане на високоскоростен автофокус за приблизително 0.07 секунди и високоскоростно снимане в серия с 12 (AFS) / 8 (AFC) кадъра в секунда в 12-bit RAW формат и 11 (AFS) / 7 (AFC) кадъра в секунда в 14-bit RAW формат.

LUMIX GH5S може да фокусира при -5EV осветеност в режим Low Light AF (Автофокус при слабо осветление), благодарение на по-голямата чувствителност и оптимизираната настройка на сензора.

Предното и задното шаси на апарата са отлети от магнезиева сплав. Фотоапаратът е устойчив не само на водни пръски и прах, но също така и на замръзване до -10 градуса.

Live View визьорът (LVF) е с висока степен на увеличение, приблизително 1.52x / 0.76x (приравнено към 35mm фотоапарат) и гладко изобразяване с честота 120 кадъра в секунда. GH5S предлага Bluetooth и Wi-Fi свързаност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *