Нови 4K LED телевизори от Panasonic

Panasonic представи новата си продуктова гама 4K LED телевизори за 2018 г. Panasonic FX780 и FX740 се отличават с рамки „Art & Interior“, заимствани от представените неотдавна OLED модели FZ950 и FZ800. Гамата 4K LED телевизори се допълва от още две серии – FX600 и FX700.

Всички LED модели на Panasonic за 2018 г. са съвместими с HDR и поддържат HDR-Multi, което включва HDR10, HLG и новата технология за динамични метаданни HDR10+. Очаква се чрез софтуерно обновление да бъде добавена и поддръжка за гласови асистенти.

Някои от новите модели използват технологията Digitally Enhanced Local Dimming (Цифрово подобрено локално затъмняване) за LED подсветката, която комбинира управлението на подсветката с цифрова обработка на сигналите, така че яркостта на екрана може да бъде прецизно контролирана в стотици отделни зони.

Сериите FX740 и FX780 са със стъклен дизайн без рамка и корпус скриващ всички кабели. Те са с 20 процента по-тънки от миналогодишните модели. При избрани модели от сериите FX700 и FX600 е използван многофункционалния дизайн „Switch Design“, който позволява поставката да бъде регулирана на пълната ширина на телевизора или да бъде направена по-тясна, в зависимост от ширината на съответната повърхност, върху която е инсталиран телевизорът.

С най-високи нива на яркост, които надвишават с около 20% както моделите от предходната година, така и серията FX740 е флагманът FX780. Той е оборудван с процесор HCX (Hollywood Cinema Experience), който ни е познат от новите OLED модели на Panasonic, както и с панел 4K HDR Pro Cinema Display, плюс професионалните технологии Wide Colour Spectrum (Широк цветови спектър) и Local Dimming Pro (Професионално локално затъмняване).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *