Game Dev Summit #4

Четвъртото месечно издание на Game Dev Summit ще е със специални гости композиторът Борислав Славов, който ще говори за “Музиката която се променя и адаптира, според вашите решения и действия (в играта)”, независимото game dev студио от Сърбия – Demagog и ARACADA.

Събитието ще се проведе на 22 февруари в Culture Beat Club с начало: 19:30.

Кариера на Борислав Славов започва преди повече от 17 години със създаването на музиката към играта на Black Sea Studios – Knights of Honor. След своя успешен дебют, композиторът продължава да се развива в game dev индустрията и работи по игри като “Two Worlds II”, “Worldshift” (като композитор) и “Gothic 3” (като музикант). През 2009 г. става част от екипа на Crytek, където работи до началото на 2016 г. по игрите “CRYSIS 2”, “CRYSIS 3”, “Warfare” и “RYSE: SON OF ROME” като композитор и музикален директор.

От 2016 г. кариерата на Борислав продължава в Larian Studios. Там той създава музиката на световно признатата ролева игра “DIVINITY: ORIGINAL SIN 2”, която е носител на множество награди през 2017 г., включително “Игра на годината 2017” от PC Gamer.

За първи път в рамките на Game Dev Summit Monthly ще има чуждестранни гости – сръбското независимо студио – Demagog. Те са победители в състезанието #PitchSlap, което е част от конференцията за разработчици на видео игри Horizon. Demagog ще представят своя последен проект – Golf Club: Wasteland. Вдъхновяващо съчетание от визия, оригинален саундтрак и сатирични референции към съвременното общество, тази игра е от типа puzzlle adventure и за нейната презентация в България пристига един от основателите на Demagog Studio – Игор Симич.

За това издание Game Dev Summit Monthly обединява усилия и с ентусиастите от ARACADA за едно специално предизвикателство – турнир по Street Fighter на аркадни автомати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *