Алтерко Роботикс представи нов MyKi и нови умни продукти на MWC

Българската компания Алтерко Роботикс е единственият представител от страната, който участва на световния мобилен конгрес в Барселона. Тук компанията демонстрира своите последни IoT разработки: нов модел смарт часовник за деца MyKi Junior и умните устройства за дома Shelly Eye и Shelly Sense.

MyKi Junior

Новият модел MyKi Junior, овен функционалностите на предшественици MyKi Watch и MyKi Touch, добавя редица новости. Устройството използва 3G и служи едновременно като GPS, GSM и часовник. Новост при MyKi Junior е, че е първият в света часовник, който позволява видео разговори между детето и родителя. Чат функцията допълнително дава възможност за изпращането както на гласови и текстови съобщения, така и на картинки и емотикони. Това е и единственият умен часовник за деца на пазара, който предлага връзка между самите деца, носещи MyKi. Часовникът включва и полезни апликации като калкулатор и тракер на активността. За първи път има и вградени няколко игри, но времето за игра може да се контролира от родителя в апликацията. Новият MyKi Junior ще бъде наличен в три цветови комбинации – жълто-червен, синьо-зелен и черно-червен.

Нови продукти Shelly

Eксклузивно по време на MWC 2018 видяхме и най-новите IoT решения от продуктовата линия за автоматизация на дома Shelly. Това са интелигентните устройства Shelly EYE и Shelly Sense.

Shelly EYE е изцяло безжична смарт камера, която позволява на потребителите да наблюдават всичко, което се случва в дома им, чрез специално мобилно приложение. Клиповете се запазват безплатно в Cloud за 168 часа. Камерата е с 3G модем и батерия, както и със слот за SD карта памет.

Shelly Sense е умен сензор, който отчита и изпраща информация за светлина, топлина и движение директно на мобилния телефон.

От компанията ни показаха и умен термометър за деца, който може да бъде прикрпен и постоянно да отчита тепмературата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *