HTC на мобилния конгрес

Един от познатите ни производители на смартфони HTC имаше голям щанд на мобилния конгрес в Барселона. От него е видна и промяната във фокуса на компанията, отделеното пространство за смартфон предложенията беше значително по-малко спрямо това за VR продуктите ѝ.

Това се дължи както на факта, че няма нов модел смартфон, който очакваме да се появи през април, но и на това, че VR подразделението дърпа цялата компания в момента. Все пак там имах възможност да видя и вариантът на HTC U11 Plus с прозрачен гръб, както и другите актуални смартфони на тайванския производител.

Доста по-интересни бяха зоните за демонстрации на VR шлемовете HTC Vive. Бяха заделени няколко пространства за различните приложения на шлема. Аз успях да пострелям малко зомбита в дивия запад с няколко колеги. Налични бяха още и демонстрации на полет с балон, хирургическа операция и др.

Определено съм впечатлен от възможностите, които предлага Vive. Устройствата позволяват проследяване на движенията и са с висока степен на автономност. Има обаче какво да се иска по отношение на резолюцията. Тук има подобрение, но все пак се усеща сравнително значимо пикселизиране.

Павлин Луканов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *