HTC на мобилния конгрес

Един от познатите ни производители на смартфони HTC имаше голям щанд на мобилния конгрес в Барселона. От него е видна и промяната във фокуса на компанията, отделеното пространство за смартфон предложенията беше значително по-малко спрямо това за VR продуктите ѝ.

Това се дължи както на факта, че няма нов модел смартфон, който очакваме да се появи през април, но и на това, че VR подразделението дърпа цялата компания в момента. Все пак там имах възможност да видя и вариантът на HTC U11 Plus с прозрачен гръб, както и другите актуални смартфони на тайванския производител.

Доста по-интересни бяха зоните за демонстрации на VR шлемовете HTC Vive. Бяха заделени няколко пространства за различните приложения на шлема. Аз успях да пострелям малко зомбита в дивия запад с няколко колеги. Налични бяха още и демонстрации на полет с балон, хирургическа операция и др.

Определено съм впечатлен от възможностите, които предлага Vive. Устройствата позволяват проследяване на движенията и са с висока степен на автономност. Има обаче какво да се иска по отношение на резолюцията. Тук има подобрение, но все пак се усеща сравнително значимо пикселизиране.

Павлин Луканов